ίναι γεγονός πως οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν (με βάση επιστημονικά στοιχεία) τον "περιορισμό" των θρησκευτικών καθηκόντων των πολιτών, αλλά και την λειτουργία των Ορθοδόξων χριστιανικών εκκλησιών στην ελληνική επικράτεια.
Προσαγωγές ιερέων και Χριστιανών μέσα από εκκλησίες

Είναι γεγονός πως οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν (με βάση επιστημονικά στοιχεία) τον "περιορισμό" των θρησκευτικών καθηκόντων των πολιτών, αλλά και την λειτουργία των Ορθοδόξων χριστιανικών εκκλησιών στην ελληνική επικράτεια.

Με "όπλο" έναν γιατρό λοιμωξιολόγο, τον κ. Τσιόδρα, ιδεολογικό ακόλουθο της ενσωμάτωσης των ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ψάλτη και πολύτεκνο, που είχε μια εμπειρία με κάποιον μοναχό στο Άγιο Όρος το οποίο επισκέφθηκε στα πλαίσια της "νεανικής του περιέργειας", η κυβέρνηση απαίτησε και επέβαλε το κλείσιμο των Ιερών Ναών στην Ελλάδα, με την σιωπή συναίνεση μερίδας των αρχιερέων (που όλως τυχαίως πρόσκεινται στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο).

Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι, πολιτικοί και αρχιερείς...!

Πρόφαση; Το ότι ο κορωναϊός μπορεί να μεταδοθεί από τον συγχρωτισμό των πιστών χριστιανών μέσα στους Ιερούς Ναούς. Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβερνητική αιτιολόγηση δεν ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ έως και τα Pet-shop (να υποθέσουμε για λόγους φοροεισπρακτικούς;), δημιουργώντας πλείστα όσα ερωτήματα για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η κυβέρνηση (έχοντας ως ισχυρό υποστηρικτή - σύμμαχο τον κ.κ. Ιερώνυμο και γνωστή του παρέα των παγκοσμιοποιητών αρχιερέων) απαγόρευσε την τέλεση των Θείων Λειτουργιών ακόμη και με κλειστούς τους Ιερούς Ναούς των Ορθόδοξων Χριστιανών, αλλά δεν φρόντισε να ισχύσει επακριβώς το ίδιο μέτρο σε τεμένη (κυρίως στην περιοχή της Θράκης), αφήνοντας νέα ερωτηματικά για πιθανή πολιτική σκοπιμότητα..., ενώ πολύ σοβαρά ερωτήματα, κινούμενα στα πλαίσια του σκανδαλισμού, δημιουργήθηκαν για τον ρόλο του κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος πλέον αυτοκαταργούνταν επισήμως, αποδεχόμενος τις κυβερνητικές θέσεις - απαιτήσεις για πλήρες κλείσιμο και λειτουργία των Ελληνορθόδοξων Χριστιανικών Ιερών Ναών.

Η κυβέρνηση απαίτησε, επιπλέον, να μην χτυπάνε οι καμπάνες των εκκλησιών, χωρίς επιπλέον αιτιολόγηση ή επιστημονική τεκμηρίωση, περί διάδοσης του κορωναϊού από τις κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών, ενώ δεν δίστασε να απαγορεύσει και την λειτουργία των νεκροταφείων!!!

Συνεπακόλουθα, απαγορεύτηκε τη τέλεση όλων των θείων μυστηρίων, έως και η Θεία Κοινωνία και ακολούθησε η απαγόρευση όλων των ιερών λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η περιφορά του Επιταφίου έως και -φυσικά- της απαγόρευσης της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, αλλά και της μη διάδοσης του Αγίου Φωτός.


Όλες αυτές τις ημέρες, τα κυβερνητικά στελέχη κ.κ. Τσιόδρας και Χαρβαλιάς, συγχρωτιζόντουσαν με μουσουλμάνους και ρομά, ενώ στην περίπτωση του Δροσερού Ξάνθης, σε ζωντανή μετάδοση παρακολούθησε το πανελλήνιο να καταρρίπτονται όλα τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσιόδρας (μηδενικά θετικά αποτελέσματα στον έλεγχο 326 ρομά της περιοχής), αλλά και την απαίτηση και επιβολή εκ μέρους των ρομά για την άμεση απομάκρυνση της Αστυνομίας από το οικισμό του Δροσερού Ξάνθης.

Μετά από όλα αυτά, έντονη ήταν η σκέψη, που σε πολλούς χριστιανούς ήταν πεποίθηση, πως η κυβέρνηση διώκει την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, με την απόλυτη συναίνεση μιας άβουλης και ανίκανης θρησκευτικής ηγεσίας, του κ.κ. Ιερώνυμου, η οποία έδειξε πως ενδιαφέρεται για την διατήρηση θώκων αντί της υπεράσπισης των αυτονόητων του ελληνορθόδοξου χριστιανικού δόγματος.

Κι ενώ ο αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αποδείχθηκε ακατάλληλος (ή χρήσιμος ηλίθιος;) από τις εξελίξεις και τις συνεχείς κυβερνητικές πιέσεις, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως αποδείχθηκε ο πλέον κατάλληλος για μια επίθεση κατά του Ελληνορθόδοξου Χριστιανισμού, αποτολμώντας ότι δεν μπόρεσαν να σκεφθούν καν μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που κυβέρνησαν την Ελλάδα.

Πλησιάζοντας, όμως, το Μεγάλο Σάββατο και κατά τη διάρκεια της Ιερής και Μεγάλης Εβδομάδας, οι κυβερνητικές πιέσεις και απειλές (περί χρηματικών προστίμων) σε όσους τολμήσουν να παρακούσουν τις μη επιστημονικά τεκμηριωμένες κυβερνητικές απαιτήσεις και χωρίς να έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να αιτιολογήσει ούτε κατ' ελάχιστο τα επιβληθέντα μέτρα, ένα πλήθος χριστιανών πολιτών της χώρας, αποφάσισε πως τα πνευματικά του καθήκοντα δεν μπορούν να υποβάλλονται - επιβάλλονται από μια κυβέρνηση και να υποστηρίζονται από μια θρησκευτική ηγεσία που είναι ανίκανη να υποστηρίξει τους λόγους της ύπαρξής της.

Μετά από όλα αυτά, πολλοί ιερείς επέλεξαν να υπηρετήσουν (με κυβερνητικούς κανόνες που ισχύουν στα σούπερ μάρκετ) τα πνευματικά τους καθήκοντα και όχι τις αστήρικτες κυβερνητικές εντολές. Η κυβερνητική αντίδραση ήταν άμεση, ενώ η σιωπή των αρχιερέων καταγράφηκε επαρκώς μεταξύ των ελληνορθόδοξων χριστιανών, οι οποίοι επιπλέον σκέφτονται και τους τρόπους αντίδρασής τους απέναντι σε μία -επιεικώς- ακατάλληλη πνευματική ηγεσία, η οποία όχι μόνο ανέχθηκε, αλλά συνετέλεσε σε μια εξόφθαλμη δίωξη του ελληνορθόδοξου χριστιανισμού.

Παρέμβαση της Αστυνομίας και προσαγωγές ιερέων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πατήρ Δημήτριος Πικερμίου, ο οποίος είχε προσαχθεί λίγο νωρίτερα, επειδή άνοιξε τον ναό ώστε να προσκυνήσουν λιγοστοί πιστοί τον Επιτάφιο.


Πολλοί ναοί σε όλη την Ελλάδα έχουν σπάσει τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης για τον κορωναϊό και επιτρέπουν στους πιστούς να προσκυνήσουν τον επιτάφιο, Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα της κορύφωσης Θείου Δράματος.
Η Αστυνομία όμως ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης μπαίνει σε πολλούς ναούς και απομακρύνει τους πιστούς (οι οποίοι τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσαγάγει και τους ιερείς.
Μάλιστα σε κάποιες εκκλησίες αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούν τους ναούς!

Η Αστυνομία σταμάτησε και το προσκύνημα του Επιταφίου στον ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι.
Ο ναός ήταν ανοικτός και οι πιστοί περίμεναν με αποστάσεις ο ένας από τον άλλο για να προσκυνήσουν ενώ οι ιερείς επέβλεπαν να μπαίνει ένας ένας μέσα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες παρενέβη η Αστυνομία και είπαν στους πιστούς «δεν μπορείτε να προσκυνήσετε» και έβαλαν στο περιπολικό τον ιερέα της εκκλησίας.

Το ίδιο συνέβη και στον Βόλο όπου οι ιερείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς.
Η αστυνομία μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε.

Και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Παρέμβαση της αστυνομίας όμως έγινε και στην Λαμία, όπου νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό ήταν απ΄έξω περίπου 20 πιστοί, μπήκαν στο ναό για να προσκυνήσουν

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους πιστούς και να κλείνουν την πόρτα.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η συγκέντρωση υπογραφών που ακολουθεί για το άνοιγμα των εκκλησιών το Μεγάλο Σάββατο και τη λειτουργία των Ιερών Ναών για την Αναστάσιμη Ακολουθία, είναι η κορυφή του παγόβουνου σειράς εξελίξεων που θα επηρεάσουν τόσο τον αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο (ο οποίος έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει τις δηλώσεις σε όλους τους ομότιμούς του επισκόπους της Ελλάδας), όσο και στο κυβερνών κόμμα, το οποίο θα γνωρίσει στις επόμενες εκλογές τα επίχειρα της πολιτικής του απέναντι στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, εκτός εάν το ίδιο του το κόμμα τον απομακρύνει πάραυτα από τον πρωθυπουργικό θώκο ως μη εκφραστή του θρησκευτικού αισθήματος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, και ως λίαν επικίνδυνο για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος στην Ελλάδα... Ήδη μέλη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος γίνονται αποδέκτες ισχυρών διαμαρτυριών των πολιτών. Και είναι αυτοί που παίρνουν πρώτοι το μήνυμα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως δίωξη... Με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ελπίζει σε συνέχιση της πολιτικής της ύπαρξης. Εκτός και εάν ο σημερινός πρωθυπουργός (και η παρεούλα του) ελπίζουν στον εκλογικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρνει ακυβερνησία και "αναγκαστική" συνεργασία των κομμάτων προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας κυβέρνησης συνεργασίας όλων των κομμάτων...

Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης, πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως "Τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι", έχει πολλές ερμηνείες, τις οποίες η διάννοιά του δεν μπορεί να αντιληφθεί καν...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :