Ο Ερρίκος Κορνήλιος Αγρίππας Βον Νετεσάϊμ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1486 στην Κολωνία και πέθανε στη Γκρενόμπλ

Ο Ερρίκος Κορνήλιος Αγρίππας Βον Νετεσάϊμ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1486 στην Κολωνία και πέθανε στη Γκρενόμπλ ή τη Λυών στα 1534 ή 1535. Αντίθετα με τον Μαρσίλιο Φιτσίνο, ο Αγρίππας ποτέ δεν είχε την προστασία κάποιου ισχυρού προσώπου. Λέγεται ότι δεν έμενε ποτέ σε κάποιο μέρος για πολύ καιρό. Ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα, υπηρέτησε στο στρατό, ήταν γιατρός, πρέσβης, και πανεπιστημιακός λέκτορας. Ο Αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός τον τίμησε απονέμοντάς του τον τίτλο του ιππότη.

Στα 1509 ο Αγρίππας γράφει το έργο του «Η ευελιξία του γυναικείου φύλου και η υπεροχή των γυναικών πάνω στους άνδρες» που εκδόθηκε το 1532. Την ίδια χρονιά, το 1509, ο Αγρίππας αρχίζει το γράψιμο του μεγάλου του έργου «Τρία βιβλία πάνω στον Αποκρυφισμό», που εκδόθηκε το 1531. Έγραψε διάφορα άλλα βιβλία και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη γεωμαντεία. Όπως φαίνεται από τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που μεσολάβησαν ανάμεσα στη συγγραφή και την έκδοση των βιβλίων του, ο Αγρίππας, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ενάντια στις ιδέες και στα έργα του.


ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ

Στο βιβλίο του «Η ευελιξία του γυναικείου φύλου και η υπεροχή των γυναικών πάνω στους άνδρες» ο Αγρίππας αναφέρει χαρακτηριστικά « ……η γυναίκα είναι ανώτερη από τον άνδρα, χάρις στο υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε, διότι δεν δημιουργήθηκε από άψυχο υλικό, όπως είναι ο πηλός, από τον οποίο κατασκευάστηκε ο άνδρας, αλλά από εξαγνισμένη ύλη, που της εμφυσήθηκε ζωή και ψυχή, εννοώ έλλογη ψυχή, εκείνη που εμπεριέχει τη θεϊκή διάνοια. Επί πλέον, ο άνδρας, κατασκευάστηκε από γη, από την οποία για να πούμε την αλήθεια, ο Θεός κατασκεύασε και τα κάθε είδους ζώα, σε συνεργασία με τις ουράνιες επιρροές. Αλλά η γυναίκα δημιουργήθηκε από το Θεό και μόνο, μακριά από κάθε ουράνια επιρροή, και από κάθε συμμετοχή της φύσης, χωρίς τη συμβολή οποιασδήποτε δύναμης, και είναι τέλεια και πλήρης.»
Σε ένα άλλο σημείο του βιβλίου αναφέρει «…..Η γυναίκα δημιουργήθηκε ανώτερη από τον άνδρα, όπως ανώτερο νόημα έχει και το όνομα που της δόθηκε. Διότι η λέξη ΑΔΑΜ σημαίνει ΓΗ, ενώ η λέξη ΕΥΑ σημαίνει ΖΩΗ. Και όπως η ζωή βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από τη γη, έτσι και η γυναίκα βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από τον άνδρα».

Πιστέψτε με δεν έχω καμιά διάθεση να στενοχωρήσω τους άντρες που θα διαβάσουν αυτό το μικρό άρθρο, εξ’ άλλου, αυτά είναι λόγια ενός άντρα και όχι δικά μου. Αλλά θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να μην υποτιμάτε τις γυναίκες, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχει ζωή.

Με πολλή αγάπη σε όλους τους άντρες του πλανήτη.

Θέκλα Μεταξά
Ερευνήτρια Αστρολογίας – Συγγραφέας.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :