Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, θα ζητήσει σήμερα από την Ευρώπη να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Σε αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει στη σύνοδο της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, ο Κάμερον εκτιμά πως η Ευρωζώνη πρέπει να προετοιμαστεί για θυσίες, ώστε να μη μεταδοθούν οι οικονομικές δυσχέρειες της Ευρώπης στην υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.

«Αν η Ευρωζώνη θέλει να διατηρηθεί, θα πρέπει τουλάχιστον να λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις. Οι εναλλακτικές προοπτικές θα μπορούσαν να είναι μια διαρκής στασιμότητα που θα προκληθεί από την κρίση στη ζώνη του ευρώ, μια ρήξη που θα είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας, με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες θα βλάψουν σημαντικά την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της βρετανικής».

zougla.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :