Πενταετής κάθειρξη, η ποινή που επέβαλε το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων


Πενταετής κάθειρξη, η ποινή που επέβαλε το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πάλαι ποτέ εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη στις 30-7-2012. Δεν του αναγνωρίστηκε μάλιστα κανένα ελαφρυντικό λόγω του ποινικού του μητρώου...

Συνελήφθη την 1η Αυγούστου έξω από το σπίτι του στην οδό Παπαδιαμάντη 17 στο Ψυχικό. Αποφασισμένος να εμποδίσει τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Δήλωσε ότι ένιωσε δυσφορία και δύσπνοια και ζήτησε να οδηγηθεί σε νοσοκομείο. Οδηγήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου έκανε καρδιογράφημα που έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Δεν… πείστηκε όμως ότι είναι καλά και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε στεφανιογράφημα ώστε να μείνει λίγες μέρες παραπάνω στο Λαϊκό. Για… κακή του τύχη όμως και αυτή η εξέταση απέδειξε ότι χαίρει άκρας υγείας.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι πρέπει να αποχωρήσει από το Λαϊκό και να πάρει το δρόμο ... προς τον Δομοκό- σύμφωνα με έγκυρες πηγές, άρχισαν κλαυθμοί και οδυρμοί από τη σύζυγο και συνεταίρο του Κατερίνα Ανδρουλιδάκη-Λιναρά, η οποία φώναζε στους γιατρούς ότι θα είναι υπεύθυνοι για ότι πάθει ο άντρας της.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του διευθυντή του νοσοκομείου ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να απασχολείται το νοσοκομείο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με έναν άνθρωπο που είναι πιο υγιής και από τον ίδιο!

Εκτός από τους γιατρούς, με τον Μ. Ανδρουλιδάκη απασχολούνταν ημερησίως και τέσσερις βάρδιες αστυνομικών καθώς έπρεπε να είναι υπό φύλαξη! Παίρνει λοιπόν εξιτήριο στις 4 Αυγούστου και αρχίζει νέος κύκλος προσπάθειας αποφυγής του Δομοκού! Έπρεπε να υπάρξει όμως άλλη αιτία καθώς το πρόβλημα με την καρδιά δεν του βγήκε! Αυτή τη φορά επιλέχθηκε η λύση του αυτοκτονικού ιδεασμού! Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ένα πέρασμα από το Αττικό και το Αιγηνίτειο βρήκε τελικά στέγη στο Θριάσιο όπου εισήχθη με… ενδείξεις κατάθλιψης και αυτοκτονικές τάσεις!

Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του! Και ο χρόνος που απαιτήθηκε έφτασε το μήνα! Ένα μήνα κάλυπτε ένα δωμάτιο μόνος του, και απασχολούσε επίσης γιατρούς, νοσηλευτές και 4 βάρδιες αστυνομικών και πάλι!
Λέγεται ότι ο Διοικητής του Θριάσιου κ. Άγγελος Λιόσης, πληροφορήθηκε την παρουσία του υψηλού προσκεκλημένου από δημοσιογράφους και έμεινε εμβρόντητος!

Αλλά ούτε και τότε δόθηκε λύση καθώς οι γιατροί επικαλούμενοι το ιατρικό απόρρητο δεν έδιναν στοιχεία για την κατάσταση του! Χρειάστηκε παρέμβαση εισαγγελέα για να του δώσουν εξιτήριο!

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, και πάλι όχι στις φυλακές Δομοκού, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πεισθεί ότι οι δικηγόροι του ι θα καταφέρουν να τον βγάλουν έξω επικαλούμενοι λόγους ψυχικής υγείας! Ποιο δικαστήριο θα τολμήσει- αν τολμήσει, να το κάνει αυτό; Θα το πληροφορηθούμε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οπότε και συζητείται η αίτηση αναστολής της ποινής του από το Α' Αναστολών.

Ήδη οι δικηγόροι του, ενώπιον άλλου δικαστηρίου, το οποίο δίκαζε άλλη μία από τις δεκάδες υποθέσεις του Ανδρουλιδάκη, ζήτησαν αναβολή για το Νοέμβριο, επειδή, όπως δήλωσαν, ο κ. Ανδρουλιδάκης ο οποίος επιθυμεί να είναι παρών, θα βγει από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού τον Οκτώβριο!

Από που προκύπτει αυτή η βεβαιότητα όταν ο πελάτης τους είναι καταδικασμένος σε πενταετή κάθειρξη και δεν έχει εκτίσει ούτε δύο μήνες από την ποινή του (και αυτούς όπως παραπάνω περιγράψαμε) ουδείς μπορεί να αντιληφθεί. Και το κυριότερο...

Εάν ο Ανδρουλιδάκης, με τη βοήθεια κάποιων φίλων του καταφέρει να βγει με αναστολή, θα έχει δημιουργήσει δεδικασμένο και θα παραμένει εκτός φυλακής δια βίου παρά τις δεκάδες ποινικές υποθέσεις εις βάρος του! Αυτό, ούτε που θέλουμε να το φανταστούμε…
 newpost.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :