Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πλέον ξεπερνά τους 30.000, όπως δήλωσε σήμερα... ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τετρακόσιοι Σύροι ακόμη πέρασαν τα τουρκικά σύνορα (χθες) Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσφύγων σε 30.800 , επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Οι πρόσφυγες γίνονται δεκτοί σε καταυλισμούς της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στις επαρχίες Χατάι, Γκαζιαντέπ, Σανλιούρφα και Κιλίς κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και μελών του τακτικού στρατού που συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της Συρίας, κυρίως σε περιοχές στα βορειοδυτικά κοντά στη τουρκική μεθόριο προκαλούν μαζική φυγή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι δυστυχώς, στη Συρία επικρατεί η χειρότερη κατάσταση , ενώ πρόσθεσε ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποιεί το σχέδιο του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν για να κερδίσει χρόνο και να συνεχίσει την καταστολή.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :