Κίεβο
Μετά την Ιρλανδία, σειρά πήρε η Σουηδία να αποχαιρετήσει το Euro 2012. «Υπεύθυνος» γι' αυτό ήταν ο Θίο Γουόλκοτ, που μπήκε στο ματς στο 61', ισοφάρισε στο 64' και στο 78' έδωσε την ευκαιρία στον Γουέλμπεκ να διαμορφώσει το τελικό 3-2 για την Αγγλία, στην αναμέτρηση της 2ης ημέρας του Δ΄ ομίλου. Στο 49' και το 59' ο Μέλμπεργκ είχε ισοφαρίσει για τους Σκανδιναβούς.

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικά, με την Αγγλία, να βρίσκει τον τρόπο και να παίρνει το προβάδισμα στο 23' χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Κάρολ, μετά τη σέντρα ακριβείας του Τζέραρντ. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση, όπως και οι Άγγλοι, που προτίμησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος... ήταν όλα τα λεφτά. Μακράν το καλύτερο 45λεπτο σε όλο το τουρνουά, με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και μέσα σε 15 λεπτά να μπαίνουν τρία γκολ, δύο για τους Σκανδιναβούς κι ένα για τους Άγγλους. Η ομάδα του Χάμρεν έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση, στο 49ο λεπτό, με το πλασέ του Μέλμπεργκ και την παρέμβαση του Τζόνσον (1-1 - η UEFA το μέτρησε ως αυτογκόλ). Με τη ψυχολογία στα ύψη η Σουηδία έφτασε στην ολική ανατροπή του σκηνικού, στο 59ο λεπτό, με την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, Όλοφ Μέλμπεργκ.

Βλέποντας την ομάδα του να «κολλάει» ο Ρόι Χότζσον έριξε στο ματς στο 61΄ τον Θίο Γουόλκοτ και τρία λεπτά μετά ο ακραίος μέσος της Άρσεναλ τον δικαίωσε. Αφού προηγήθηκε η εξαιρετική επέμβαση του Ισακσον στην κεφαλιά του Τέρι, μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε και την προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας, ο Γουόλκοτ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της Σουηδίας που έμεινε «άγαλμα» (2-2).

Στο 75' ο Κάλστρομ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Ένα λεπτό μετά ο Χαρτ απέκρουσε σε κόρνερ το βολέ του Ιμπραΐμοβιτς. Το ματς κρίθηκε στο 78'. Αυτό την φορά ο Γουόλκοτ δεν σκόραρε, αλλά «σέρβιρε» στον Γουέλμπεκ, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο και παράλληλα τυχερό γκολ με γυριστό σουτ (2-3). Νίκη που έδωσε τη δυνατότητα στα «τρία λιοντάρια» να μπουν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Σβένσον - Μίλνερ

ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ισακσον, Γκράνγκβιστ (66΄ Λούστιγκ), Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Ελμ (81΄ Βίλχεμσον), Ελμάντερ (80΄ Ρόζενμπεργκ).

ΑΓΓΛΙΑ (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (61΄ Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ (90΄ Τσαμπερλέιν), Κάρολ.


Αδιάβροχη στην... καταιγίδα η Γαλλία

«Υποθήκη» πρόκρισης στα προημιτελικά του Euro 2012 έβαλε η Γαλλία. Με γκολ των Μενέζ (53') και Καμπαγιέ (56') οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν 2-0 της Ουκρανίας στη «Ντόνμπας Αρένα» του Ντόνετσκ, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Δ' ομίλου. Ο αγώνας είχε διακοπεί στο 5' λόγω καταιγίδας!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και, παρά το γεγονός ότι είχε φρενήρη ρυθμό, ο Μπγιόρν Κούιπερς διέταξε τη διακοπή της πριν τη συμπλήρωση του πέμπτου λεπτού. Για περίπου 55 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στα αποδυτήρια και, αφού βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, η συνάντηση ξεκίνησε και πάλι.

Για 23ο ματς η ομάδα του Λοράν Μπλαν έμεινε αήττητη. Με τη συνολική εικόνα, δε, που παρουσίασε στο ματς με τους συνδιοργανωτές δικαιολόγησε απόλυτα το ρεκόρ που διατηρεί και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν στοχεύει απλά σε μία καλή παρουσία στο τουρνουά, αλλά στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι Ουκρανοί είχαν την ψυχολογία και τον κόσμο με το μέρος τους, αλλά στο γήπεδο νίκησε η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα του Μπλαχίν, πλέον, θα πρέπει να νικήσει την Αγγλία, προκειμένου να προκριθεί στους «8» του EURO 2012.

Από το ξεκίνημα του ματς οι Γάλλοι, που ήθελαν μόνο τη νίκη για να μπουν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, έδειξαν τις διαθέσεις τους. Κορυφαία φάση για την ομάδα του Λοράν Μπλαν ήταν αυτή του 29ου λεπτού, με τον Μενέζ να μην μπορεί να «νικήσει» τον Πιατόφ στο τετ-α-τετ που είχαν (απέκρουσε με τα πόδια ο Ουκρανός γκολκίπερ το πλασέ του Γάλλου). Η Ουκρανία, στο 34΄, βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον Λορίς να διώχνει με γροθιές το βολέ του Σεβτσένκο μέσα από την περιοχή. Με τη νέα σπουδαία επέμβαση του Πιατόφ στην καρφωτή κεφαλιά του Μεξές, στο 39΄, έκλεισε το πρώτο μέρος.

Με μία μεγάλη ευκαιρία για τους «τρικολόρ» ξεκίνησε το β΄ μέρος, πάλι με τον Πιατόφ να πέφτει σωτήρια και να διώχνει το πλασέ του Ζερεμί Μενέζ. «Τρίτη και φαρμακερή», όμως, για τον μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος στο 53ο λεπτό με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 1-0. Το ματς τελείωσε, ουσιαστικά, στο 56΄. Από εξαιρετική ασίστ του Μπενζεμά, ο Καμπαγιέ με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των Γάλλων. Στο 65΄ το σουτ του Καμπαγιέ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πιατόφ.

Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Σελίν, Τίμοσουκ - Μενέζ, Μεξές

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Όλεγκ Μπλαχίν): Πιατόφ, Γκούσεφ, Χατσερίντι, Μίχαλικ, Σελίν, Γιαρμολένκο (68΄ Αλίγιεφ), Τίμοσουκ, Βορονίν (46΄ Ντέβιτς), Κονοπλιάνκα, Ναζαρένκο (60΄ Μιλέφσκι), Σεβτσένκο.

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν): Λορίς, Ντεμπισί, Μεξές, Ραμί, Κλισί, Μενέζ (73΄ Μαρτέν), Νασρί, Ντιαρά, Καμπαγιέ (68΄ Μ'Βιλά), Ριμπερί, Μπενζεμά (76΄ Ζιρού).

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :