1. Η γραφειοκρατία σε αντιμετωπίζει εξαρχής ως ένοχο που προσπαθείς να την εξαπατήσεις, και διαρκώς στο υπενθυμίζει. Αν δυστυχώς αποδειχθείς αθώος, η γραφειοκρατία το αντιλαμβάνεται ως προσωπική προσβολή.

2. Συνεχίζει όμως να διατηρεί την ελπίδα ότι είσαι ένοχος, ακόμα και μετά της αποδείξεως του αντιθέτου.

3. Η γραφειοκρατία μπορεί να είναι πλήρως λειτουργική, χωρίς όμως να είναι ούτε στο ελάχιστο επιτελεστική ή αποδοτική.

4. Η γραφειοκρατία αμύνεται σθεναρά απέναντι στις επιθέσεις της πραγματικότητας που απειλούν να κλονίσουν το οικοδόμημα του συστήματός της.

5. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου, η γραφειοκρατία πρέπει να τις τροποποιήσει.

6. Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αληθινό, δίκαιο, απεχθές, εμπνευσμένο, μιαρό, αξιόλογο, αποτρόπαιο κ.λπ., η γραφειοκρατία δεν το αντιλαμβάνεται αναγκαστικά ως τέτοιο.

7. Τα όνειρά σου έχουνε ταυτότητα, τα όνειρα της γραφειοκρατίας έχουν αριθμό. Γι’ αυτήν, είσαι λίγα κιλομπάιτ πληροφορίας σε κάποιον σκληρό δίσκο.

8. Η γραφειοκρατία δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί ούτε για να βασανίζει. Η γραφειοκρατία απλώς υπάρχει – κι όσο υπάρχεις θα υπάρχει, σκλάβα τη ζωή σου θα ‘χει. Είναι αυτοαναφορική, αποτελεί η ίδια και τον λόγο ύπαρξής της.

9. Η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη στρογγυλής σφραγίδας.

10. Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η γραφειοκρατία για σένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη γραφειοκρατία.
ironprison.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :