Χρειαζόμαστε:
500γ φύλλο  καταϊφι
200γ βούτυρο
κρέμα βανίλια από 500μλ γάλα
500μλ σαντιγί
Για το σιρόπι:
3 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
καρύδια ψημένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια η φιστίκια

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το καταϊφι.Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το καταϊφι να πάει παντού.Βάζουμε στο φούρνο στης 180C μέχρι που ροδοκοκκινίζει.

Όταν είναι έτοιμο φτιάχνουμε το σιρόπι.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και έτσι ζεστό το ρίχνουμε πάνω από το καταϊφι.Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι.Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη κρέμα βανίλια όπως εδω.Όταν έχει πει όλο το σιρόπι απλώνουμε την κρέμα από πάνω.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που χτυπάμε τη σαντιγί.Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη κρέμα και πασπαλίζουμε με καρύδια η φιστίκια.


Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο.
Για μία γρήγορη εκτέλεση(ένα γρήγορο εκμέκ)μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις έτοιμες κρέμες σκόνη στο φάκελο του εμπορίου.Τα χτυπάμε με γάλα αναλόγως με της οδηγίες και έχουμε τη κρέμα βανίλια.Αν αντικαθιστούμε το γάλα για τη κρέμα από σκόνη με γάλα καρύδας και χρησιμοποιούμε μια φυτική σαντιγί έχουμε ένα νηστίσιμο Εκμέκ Καταϊφι.

http://cookwithlori.blogspot.gr/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :