Χρειαζόμαστε:
1,5 κιλό σπανάκι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλεύρι
1λ γάλα
3 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
αλάτι, πιπέρι και άνηθο(προεραιτικά)
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε να βρἀσει με λίγο αλάτι. Αφού ἐχει βρἀσει το στραγγἰζουμε καλἀ και το ψιλοκὀβουμε με το μαχαίρι η στο μπλέντερ.Το καλἀ,καλά ψιλοκομμένο σπανάκι το ανακατέυουμε με 2-3 κ.σ. αλεύρι,λίγο αλἀτι,πιπέρι και άνηθο.Στη κατσαρὀλα που έχουμε βράσει το σπανάκι τσιγαρἰζουμε σε λίγο λἀδι η βοὐτυρο τις τρεἰς σκελἰδες σκὀρδο ψιλοκομμένες.
Ρίχνουμε το γάλα και όταν έχει ζεσταθεί προσθέτουμε το σπανάκι.Ανακατἐυουμε καλἀ για να μιν σβολιάσει για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαν μια πηχτή κρέμα.Δοκιμάζουμε για αλάτι,αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.Μπορούμε να σερβίρουμε με αυγά μάτια ή τηγανητά μικρά ψάρια όπως σαρδέλα.
http://www.cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :