400 μλ κρέμα γάλακτος
200γ σοκολάτα υγείας
100γ σοκολάτα γάλακτος
3κ.σ μερέντα
2 πακέτα μπισκότα τύπου Petit Beurre
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα ,και πριν πάρει βράση ρίχνουμε τη σοκολάτα κομματάκια.Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και έχει γίνει μια ρευστή κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τη μερεντα.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε μια φόρμα του κέικ στρώνουμε τα τοιχώματα με διαφανής μεμβράνη.Πρώτα βάζουμε κάτω μια στρώση κρέμα.Μετά κάνουμε μια στρώση απο μπισκότα.Ξανά μια στρώση κρέμα σοκολάτας μέχρι που τελειώνουμε τα μπισκότα.Η τελευταία στρώση θα είναι απο κρέμα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.Γυρίζουμε το γλυκό σε ένα δίσκο και σερβίρουμε..Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σαντιγη η παγωτό.
http://www.cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :