Για την Αιγυπτιακή τούρτα χρειαζόμαστε:
3 φύλλα που τα φτιάχνουμε με,
2 ασπράδια αυγών
40γρ,αλεσμένα καρύδια η φουντούκια
0,5 κ.σ. αλεύρι.
2 κ.σ. ζάχαρη
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα.Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα προσθέτουμε στην μαρέγκα.Ανακατεύουμε ελαφριά.Σ' ένα στρόγγυλο ταψί (24 εκ.) βάζουμε την ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το πρώτο φύλλο στους 130-150 C για περίπου 25 λεπτά.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Μετά που τελειώνουμε τα φύλλα,φτιάχνουμε τις κρέμες.
Χρειαζόμαστε 2 κρέμες.
Κρέμα 1:
6 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη
340 μλ. γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
βανίλια
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη,βανίλια,αλεύρι και γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει και όταν είναι ακόμα χλιαρή προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και φτιάχνουμε την 2η κρέμα.
Κρέμα 2:
200 μλ. σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καρύδια ψημένα και σπασμένα
Καραμελώνουμε την ζάχαρη.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
Βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος αλίμενο με λάδι πάνω στον πάγκο εργασίας μας.Λιώνουμε την ζάχαρη και γρήγορα - γρήγορα την ρίχνουμε σε λεπτό φύλλο πάνω στο χαρτί.Αφήνουμε να κρυώσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την σαντιγί.Ξεκολλάμε την καραμέλα και την σπάμε σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάμε με τον πλάστη.Κρατάμε για το ντεκόρ λίγη καραμέλα. και το υπόλοιπο το βάζουμε μαζί με τα σπασμένα καρύδια μέσα στη σαντιγί.Ανακατεύουμε καλά και έχουμε την 2η κρέμα.
Φτιάχνουμε την τούρτα ως εξής.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε πάνω του το 1/3 της κρεμάς βανίλια.(κρέμα 1),και πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το 1/3 της δεύτερης κρέμας.Συνεχίζουμε το ίδιο με το 2 και 3 φύλλο.
Η τελευταία στρώση να είναι κρέμα σαντιγί.Διακοσμούμε όπως θέλουμε με την κρατημένη μας καραμέλα,και την βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
3 φύλλα που τα φτιάχνουμε με,
2 ασπράδια αυγών
40γρ,αλεσμένα καρύδια η φουντούκια
0,5 κ.σ. αλεύρι.
2 κ.σ. ζάχαρη
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα.Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα προσθέτουμε στην μαρέγκα.Ανακατεύουμε ελαφριά.Σ' ένα στρόγγυλο ταψί (24 εκ.) βάζουμε την ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το πρώτο φύλλο στους 130-150 C για περίπου 25 λεπτά.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Μετά που τελειώνουμε τα φύλλα,φτιάχνουμε τις κρέμες.
Χρειαζόμαστε 2 κρέμες.
Κρέμα 1:
6 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη
340 μλ. γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
βανίλια
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη,βανίλια,αλεύρι και γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει και όταν είναι ακόμα χλιαρή προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και φτιάχνουμε την 2η κρέμα.
Κρέμα 2:
200 μλ. σαντιγί
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καρύδια ψημένα και σπασμένα
Καραμελώνουμε την ζάχαρη.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
Βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος αλίμενο με λάδι πάνω στον πάγκο εργασίας μας.Λιώνουμε την ζάχαρη και γρήγορα - γρήγορα την ρίχνουμε σε λεπτό φύλλο πάνω στο χαρτί.Αφήνουμε να κρυώσει.
Εντωμεταξύ χτυπάμε την σαντιγί.Ξεκολλάμε την καραμέλα και την σπάμε σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάμε με τον πλάστη.Κρατάμε για το ντεκόρ λίγη καραμέλα. και το υπόλοιπο το βάζουμε μαζί με τα σπασμένα καρύδια μέσα στη σαντιγί.Ανακατεύουμε καλά και έχουμε την 2η κρέμα.
Φτιάχνουμε την τούρτα ως εξής.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε πάνω του το 1/3 της κρεμάς βανίλια.(κρέμα 1),και πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το 1/3 της δεύτερης κρέμας.Συνεχίζουμε το ίδιο με το 2 και 3 φύλλο.
Η τελευταία στρώση να είναι κρέμα σαντιγί.Διακοσμούμε όπως θέλουμε με την κρατημένη μας καραμέλα,και την βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :