Είναι ένα πολύ φίνο παγωτό,με ωραία γεύση καφέ.Λένε ότι ήταν το παγωτό της βασιλικής ρουμάνικης

Χρειαζόμαστε:
4 κρόκους αυγού
200γ ζάχαρη
200γ κρέμα γάλακτος 35%
200γ κρέμα γάλακτος 12%
180μλ συμπυκνωμένος καφές που τον κάνουμε  από 5κ.σ.καφές φίλτρου βρασμένα σε 200μλ νερό.
Στραγγίζομαι καλά και προσθέτουμε 1κ.σ νεσκαφέ.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι που ασπρίζουν.Σε Bain-Marie ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράζει.Αφήνουμε  να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ξανά σε Β-Μ.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που η κρέμα μένει στο κουτάλι σαν μία πηχτή σάλτσα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε  να κρυώσει.Προσθέτουμε  τον καφέ.Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν είναι εντελώς κρύο βάζουμε στο καταψύκτη.

http://cookwithlori.blogspot.gr/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :