Χρειαζόμαστε:
4 κρόκους αυγού
200γ ζάχαρη
200γ κρέμα γάλακτος 35%
200γ κρέμα γάλακτος 12%
180μλ συμπυκνωμένος καφές που τον κάνουμε από 5κ.σ.καφές φίλτρου βρασμένα σε 200μλ νερό.
Στραγγίζομαι καλά και προσθέτουμε 1κ.σ νεσκαφέ.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι που ασπρίζουν.Σε Bain-Marie ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράζει.Αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους.Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ξανά σε Β-Μ.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που η κρέμα μένει στο κουτάλι σαν μία πηχτή σάλτσα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε τον καφέ.Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν είναι εντελώς κρύο βάζουμε στο καταψύκτη.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :