Ειδικά παγωμένη από το ψυγείο.Σαν παγωτό με πλούσια γεύση.
Και ποιος δεν ξέρει πόσο υπέροχη είναι η γαλατόπιτα;Ειδικά παγωμένη από το ψυγείο.Σαν παγωτό με πλούσια γεύση.

Για αρχή χρειαζόμαστε ένα φύλλο σφολιάτας.Το αγοράζετε η το φτιάχνετε όπως εδώ.


 Για την κρέμα χρειαζόμαστε:
1,5λ γάλα
10κ.σ.αλεύρι
10κ.σ ζάχαρη
4 αυγά


 Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχεία.Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι που θα πήξει για να μην σβολιάσει.Την κατεβάζουμε από την φωτιά και κολλάμε πάνω στη κρέμα ένα φύλλο διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Απλώνουμε το φύλλο μας σε βουτυρωμένο ταψί,βουτυρώνουμε και από πάνω το φύλλο και ρίχνουμε την κρέμα.Φέρνουμε της άκρες από το φύλλο από πάνω μέχρι εκεί που φτάνουν.Ψήνουμε στους 180C  μέχρι που ροδίζει το φύλλο.

http://cookwithlori.blogspot.gr/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :