Υλικά για τη ζύμη:
350γ αλεύρι
200γ βούτυρο
60-70γ άχνη
1 κ.σ. baking powder
4 κρόκους αυγών
50γ κρέμα γάλακτος
Γέμιση:
250γ παπαρουνόσπορο πολτοποιημένο
250γ ζάχαρη
50 γ βούτυρο
500μλ γάλα
130γ αλεύρι
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
2 βανίλιες
0,5 κ.σ.baking powder
3κ.σ.μαρμελάδα βύσσινο
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη,προσθετουμε τους κρόκους,την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το baking powder.Αναλόγος με το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί να προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.Η ζύμη πρέπει να είναι πιο μαλακή,όμως να μπορούμε να την ανοίξουμε.Την χωρίζουμε στα δυο.Το ένα κομμάτι το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί,το αλείφουμε με τη μαρμελάδα βύσσινου,ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο.Τρυπάμε με το πιρούνι που και που για να μην φουσκώσει και ψήνουμε στους 180C μέχρι που ροδίζει.Όταν κρυώνει πασπαλίζουμε με άχνη.
Κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τον παπαρουνόσπορο μέχρι που γίνετε σαν κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και της βανίλιες.Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο.Ρίχνουμε και το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας σίγα σίγα.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :