Αποφασισμένοι να σταματήσουν την πίστωση προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αποφασισμένοι να σταματήσουν την πίστωση προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι οι συμβεβλημένοι μ’ αυτόν γιατροί. Όπως καταγγέλλουν, σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, δίνουν διορία στον ΕΟΠΥΥ έως τις 15 Αυγούστου προκειμένου να αποπληρώσει όλες τις οφειλές του προς τους γιατρούς, οι οποίες αφορούν έως και το μήνα Μάιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ιατρείων και των εργαστηρίων τους. «Αναμένουμε μέχρι τις 15 Αυγούστου την άμεση διευθέτηση του θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση, καθιστούμε τον ΕΟΠΥΥ ως απολύτως υπεύθυνο για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων», αναφέρει στην επιστολή της η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος χρωστά 570 εκατομμύρια ευρώ από παλαιά χρέη, ενώ συσσωρεύει νέα, καθώς δεν έχει πληρώσει καμία ιατρική πράξη από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, χρωστά ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο του 2012, ενώ όσον αφορά τα εργαστήρια, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι σε εκκρεμότητα.
«Οι γιατροί, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της πατρίδας, επέδειξαν υπομονή και πρωτοφανή ανοχή στην εξοργιστική ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ στο σκέλος των πληρωμών, όμως τα όρια αντοχής τους εξαντλήθηκαν και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και ο κρατικός παρεμβατισμός με την τακτική της στάσης πληρωμών οδηγεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της υγείας σε πλήρη κατάρρευση μαζί με το δημόσιο τομέα», τονίζει η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, αναφέρει πως το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε το ποσό των 160 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνει η πλήρης αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για τις συνταγές Μαΐου, αποδεικνύει ότι λεφτά υπάρχουν κι άρα κάθε καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους συνεργαζόμενους με τον Οργανισμό γιατρούς είναι καταχρηστική και παραβαίνει ουσιωδώς τους όρους της σύμβασης μεταξύ του οργανισμού και των πιστωτών του γιατρών, κλινικών και εργαστηριακών.
«Κύριε υπουργέ, θα πρέπει να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης όσον αφορά στη βέβαιη κατάρρευση της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, εάν εφαρμοστεί η πολιτική της στάσης πληρωμών προς το ιατρικό σώμα που αποτελεί τη βάση της ιατρικής φροντίδας 9,5 εκατ. ασφαλισμένων», τονίζει η  Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και προσθέτει ότι «παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις στο πλαίσιο μίας συνάντησης και ευελπιστούμε σε άμεση θετική επίλυση του θέματος».
http://www.makthes.gr/news/reportage/91314/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :