Χρειαζόμαστε:
1-2 κιλά καλαμάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πιπεριές
5 ντομάτες στο τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,μαϊντανός,άνηθο
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια,τα πλοκάμια και τις ουρίτσες τους τα κόβουμε κομματάκια.Σε ένα τηγάνι Wong η κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι(για να μαλακώσουν πιο γρήγορα),προσθέτουμε τα κομμάτια από τα πλοκάμια,αφήστε να τραβήξει λίγο το χυμό και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες,τις ντομάτες,το ρύζι και νερό όσο πρέπει να μαλακώσει λίγο το ρύζι και να μην είναι νερουλή η γέμιση.Αλατίζουμε,προσθέτουμε μαϊντανό και άνηθο.Γεμίζουμε τα καλαμάρια,τα βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο.Αν περισσεύει γέμιση την αραδιάζουμε ενδιάμεσα από τα καλαμάρια.Ρίχνουμε από πάνω το κρασί και τα βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180C.Όταν το πιρούνι μπαίνει εύκολα στο καλαμάρι είναι έτοιμα.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :