Mια αναφορά της αθλήτριας της Ολυμπιακής Ομάδας, Βούλας Παπαχρήστου που θα μπορούσε να την κάνει ένας οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης στο twitter, έγινε αφορμή όλα τα ψευτοπροοδευτικά και κουλτουριάρικα γκρουπούσκουλα της ημεδαπής να βγάλουν για μια ακόμα φορά προς τα έξω τα υποκριτικά τους αντανακλαστικά και να σταυρώσουν ένα κορίτσι που όταν βλέπει την γαλανόλευκη δακρύζει. Από το πρωί όλες οι βιόλες και οι κασσάνδρες του προοδευτισμού δεν έχουν σταματήσει να αλυχτούν επειδή ένα απλό κορίτσι του λαού, με μια φράση, καυτηρίασε έμμεσα τους ξεφτυλισμένους πολιτικούς και την πολιτική τους πάνω στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που ψήνει τη χώρα.

 Ακόμα και μετά την δημόσια απολογία της(τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η αθλήτρια όταν της την πέφτει η μισή Ελλάδα;) η αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αποκλείστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Από όλους αυτούς που κάποτε διασπάθισαν το χρήμα του λαού και σήμερα το παίζουν τιμητές της δημόσιας ζωής.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου."





Όλα ξεκίνησαν από ένα κατά την ίδια κακόγουστο αστείο που ανάρτησε στο twitter το οποίο είχε ρατσιστικό περιεχόμενο.

Έγραψε: "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό".

Αμέσως το tweet αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ και η αθλήτρια ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη μέσω twitter.

Λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση με την οποία ζητούσε δημόσια συγνώμη, εκφράζοντας τη θλίψη της για όσα προκάλεσε.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.

Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμιση

Βούλα Παπαχρήστου".

Η ΔΗΜΑΡ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΏΤΗ, ΈΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου

Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.

O ΣΥΡΙΖΑ για την Παπαχρήστου

"Να πάρει θέση η αθλητική ηγεσία", ζητά σε ανακοίνωσή του Παπαχρήστου ο Τάσος Κουράκης, συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα έγραψε η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου στο Twitter.

"Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών", τονίζει ο κ. Κουράκης και προσθέτει:

"Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια".
makeleio.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :