Παντεσπάνι:
8 αυγά
8+2 κ.σ.ζάχαρη
6κ.σ. αλεύρι
2κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1κ.γ.baking powder
2κ.σ. σπορέλαιο

Περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι με το κακάο και το baking powder.Σε ένα μπρίκι βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και τα καραμελώνουμε.Τα σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι νερό.Αφήνουμε να βράσει μέχρι που λιώνει η ζάχαρη.Αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με 2 κ.σ. ζάχαρη.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με 6κ.σ. ζάχαρη.Όταν έχουν ασπρίσει προστεθούμε το σιρόπι καραμέλ,το λάδι,τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε κουταλιά,κουταλιά τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Όταν τελειώνουμε με με τα ασπράδια συνεχίζουμε με το μείγμα αλεύρι+κακάο.Ρίχνουμε μια κουταλιά τη φορά ,σαν βροχή,το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά και προσεκτικά μην βγάλουμε το αέρα από τη μαρέγκα.Κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Ετοιμάζουμε ένα ταψί 26Φ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στης 180C για 40-50 λεπτά.Μετά από 40 λεπτά κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.


Σιρόπι για το παντεσπάνι:καραμελώνουμε 3κ.σ. ζάχαρη και τα σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.Προσθέτουμε μια δόση σκόνη για σοκολάτα η ένα φάκελο cappuccino και εσάνς ρούμι.
Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.


 Κρέμα με γάλα:
250 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γ άχνη
1λ γάλα
4κ.σ.ζάχαρη
100γ corn flour
βανίλια
100γ λευκή σοκολάτα
Σε ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε το corn flour.Το υπόλοιπο γάλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με της τέσσερις κουταλιές ζάχαρη,βανίλια και τη σοκολάτα κομματάκια.Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και όταν  αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το νισεστέ.Ανακατεύουμε για λίγο ώσπου έχουμε μια πηχτή κρέμα.Αφήνουμε να κρυώσει και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη μέχρι που θα αφρατέψει. Μέτα αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο,λίγο την κρέμα στο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.


 Αρχίζουμε να μοντάρουμε τη τούρτα.Σε μια στρόγγυλη πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι η μια φόρμα στρόγγυλη που ανοίγει.Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά με το σιρόπι για παντεσπάνι.Ρίχνουμε την μισή κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.Σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Πριν το βγάλουμε χτυπάμε 500μλ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.Βγάζουμε το τσέρκι η τη φόρμα και καλύπτουμε με σαντιγί.

http://www.cookwithlori.blogspot.gr/2012/01/tort-iarna.html



Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :