Οι φτερούγες μπορούν να μας δώσουν ένα φτηνό πιάτο,νόστιμο και να είναι και εντυπωσιακό.
Χρειαζόμαστε 1 κιλό φτερούγες.Τις κόβουμε στη μέση.Το ένα κομμάτι είναι το μικρο μπουτάκι και το δεύτερο  είναι το ίσιο κομμάτι από φτερούγα.

Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και τραβάμε σιγά το κρέας προς την άκρη του κόκαλου και το γυρίζουμε ανάποδα δημιουργώντας μια μπαλίτσα.

Το δεύτερο κομμάτι το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο μόνο που αφτί τη φορά έχει μέσα δυο κόκαλα.Τραβάμε το κρέας σιγά προς τα κάτω,αφαιρούμε το πιο μικρο και λεπτό κόκαλο.Γυρίζουμε το κρέας γύρω από το μεγαλύτερο κόκκαλο.

Αφού φτιάχνουμε της φτερούγες διαλέγουμε με τι τρόπο θέλουμε να τις μαγειρέψουμε.Μπορούμε να τα περάσουμε από αυγό και φρυγανιά και να τα κάνουμε πανέ.Τα τηγανίζουμε η τα ψήνουμε.
Ή μπορούμε να τα μαρινάρουμε και να τα ψήσουμε στο φούρνο.


Εγώ έχω φτιάξει εδώ μια μαρινάδα με μέλι,μουστάρδα,μπαχαρικά για κοτόπουλο,λίγο ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι,κάρυ.Άφησα τις φτερούγες για τρεις ώρες μέσα και τις έψησα στο φούρνο.
Θα τα συνοδεύσουμε με ότι μας αρέσει:λαχανικά,πουρές,σαλάτα κ.λ.


http://cookwithlori.blogspot.gr/

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :