Συνταγή Ντίνα Νικολάου

Αξιοποιούμε τα νεκταρίνια και φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο και εύκολο κέικ αμυγδάλου.
Υλικά
3 αυγά, μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμη για τη φόρμα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
3 νεκταρίνια, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα σε φετάκια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Μερίδες 10
Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 30΄
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τα 100 γρ. λευκής ζάχαρης μέχρι να «ασπρίσει» το μείγμα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).

Στρώνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, «καρφώνουμε» στην επιφάνεια τα φετάκια από τα νεκταρίνια, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα νεκταρίνια, κι έτσι τα νεκταρίνια θα βρεθούν στη μέση του κέικ.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :