Το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή! Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Ηλιάδης , ο οποίος επικράτησε του Βραζιλιάνου, Τιάγκο Καμίλο και ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου στην κστηγορία -90kg του τζούντο!

«Μπράβο στο παλικάρι που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας», σχολίασε περιχαρής ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μία ανάσα από το βάθρο βρέθηκε η Βασιλική Βουγιούκα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας (ατομικό σπάθης), αν και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ηττήθηκε με 15-12 από την Κιμ Τζιγεόν από την Κορέα και έμεινε εκτός ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίπαλός της νικήτριας με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό θα είναι η Μαριέλ Ζαγκούνις, χρυσή ολυμπιονίκης σε Αθήνα (2004) και Πεκίνο (2008), που ήταν σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης. Η 27χρονη αθλήτρια επικράτησε 15-6 της Κινέζας Μιν Ζου.

Η μέρα πάντως ξεκίνησε -άσχημα- από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Με ήττα ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Β' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :