Εύκολη συνταγή για νόστιμη μηλόπιτα.
Υλικά:
2/3 του βιτάμ
8 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κανελλόσκονη για τον πάτο του ταψιού
4-5 μήλα κατά προτίμηση ξυνόμηλα
Για το χυλό:
1/3 του βιτάμ
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κρασοπότηρο γάλα
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
2 φλ. φαρινάπ και 3 αυγά
1-2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή μανταρινιού
Εκτέλεση:
Σε ταψί Νο 32 αλείφουμε το βιτάμ με την κανέλα και τη ζάχαρη που τα έχουμε χτυπήσει σε μίγμα.
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τις στρώνουμε στο μίγμα του κανελλοζαχαροβιτάμ σε σχήμα λουλουδιού ή σε σειρές.
Από πάνω στρώνουμε το χυλό που φτιάχνουμε με την ίδια διαδικασία όπως για το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου.
Πολύ απότομα αλλά και παράλληλα προσεχτικά, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε δίσκο με πατούρα λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού για να μη μας χυθεί το σιρόπι που σχηματίζεται και μας κάψει.
Σχολιάστε :