Μια αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα του «σκανδάλου Καρούζου» φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής».

Μια αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα του «σκανδάλου Καρούζου» φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής».

Πρόκειται για το πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ, στο οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά ή νύξη για εμπλοκή του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, αλλά, αντίθετα, αποκαλύπτεται κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές μέσω offshore, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής και συνεπώς «κρυφού χρήματος» με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές και εμπλεκόμενες δεκάδες offshore και αλλοδαπές εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, αποκαλύπτει το πόρισμα-καταπέλτης του ΣΔΟΕ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».
Στις 250 σελίδες του πορίσματος ξετυλίγεται το κουβάρι των αγοραπωλησιών ακινήτων μεταξύ της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ συμφερόντων Ρέστη και των δύο εταιρειών του ομίλου Καρούζου με πλασματικά τιμήματα με στόχο την αποφυγή πληρωμής φόρων και την απόκρυψη εισοδήματος από τους δύο εμπλεκόμενους.

Η μεγάλη κομπίνα
Το κόλπο για να κρύψουν προσωπικά εισοδήματα και κέρδη των εταιρειών τους, και να εξαφανίσουν τα φορολογικά τους ίχνη γινόταν με «εικονικά» συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με την εταιρεία του Καρούζου ως πωλητή και την εταιρεία του Ρέστη ως αγοραστή, στα οποία η αναγραφόμενη τιμή ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από την πραγματική.

Με αυτό τον τρόπο ο μεν Ρέστης «εξαπατούσε» την Εφορία γλιτώνοντας φόρους μεταβίβασης εκατομμυρίων ευρώ, ο δε Καρούζος εμφάνιζε ζημιές αντί για κέρδη και δεν κατέβαλλε στην εφορία εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, οι δύο εμπλεκόμενοι διατηρούσαν ανακριβή φορολογικά βιβλία και στοιχεία, και με διάφορες λογιστικές αλχημείες όχι μόνο είχαν τεράστιο όφελος από τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων, αλλά υπέβαλλαν πλασματικές δηλώσεις ΦΠΑ και ελάμβαναν επιστροφή λόγω πιστωτικού υπόλοιπου ΦΠΑ μεταξύ αγορών και πωλήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, μόνο από την αγοραπωλησία δύο ακινήτων στη Γλυφάδα είχαν φορολογικό όφελος που άγγιξε τα 12.000.000 ευρώ και η ζημιά του Δημοσίου ήταν τουλάχιστον 8.700.000 ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος από τη φοροδιαφυγή έλαβαν οι δύο εταιρείες του κ. Καρούζου, με το όφελος να ξεπερνά τα 8.500.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία του κ. Ρέστη κέρδισε πάνω από 3.000.000 ευρώ.
Το πόρισμα περιγράφει με ποιο τρόπο μέσα από ένα δαιδαλώδες πλέγμα οffshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης προχώρησε σε αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας από τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο, πληρώνοντας πολλαπλάσια ποσά από αυτά που αναγράφονται στα επίσημα συμβόλαια.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :