Πέρασε λίγος καιρός που αυτή η φαρσοκωμωδία, οι Ολυμπιακοί αγώνες , περιτυλιγμένοι από αθλητικά ιδεώδη και άλλα πολλά ιδεώδη που αδυνατώ να κατανοήσω έλαβαν τέλος.

Πέρασε λίγος καιρός που αυτή η φαρσοκωμωδία, οι Ολυμπιακοί αγώνες , περιτυλιγμένοι από αθλητικά ιδεώδη και άλλα πολλά ιδεώδη που αδυνατώ να κατανοήσω έλαβαν τέλος. Λοιπόν τι έμεινε σε εμένα προσωπικά εκτός από τις τελετές έναρξης και λήξης, που είχαν μουσικάρες κατά γενική ομολογία.
Καταρχήν ο Bolt, ο αυτοαποκαλούμενος θρύλος, με την ανυπέρβλητη ταπεινοφροσύνη του και τα υπέροχα χορευτικά καραγκιοζιλίκια του. Εν συνεχεία αυτή η  Κινέζα κολυμβήτρια, το θαύμα της φύσης, που φοράει κινητήρα δεκαεξαβάλβιδο τουρμποντίζελ με χαμηλή κατανάλωση και ελάχιστους ρύπους.
Το άλλο ήταν όλη αυτή η ιστορία με το ντοπάρισμα. Ντόπα, ντόπα, ντόπα. Όχι κύριοι. Δεν υπάρχει ντόπα. Θα σας πω ευθύς αμέσως περί τινός πρόκειται.

Ένας περίεργος επιστήμονας, χημικός-βιολόγος-γιατρός-ζωγράφος-φιλόσοφος-ερευνητής-αλχημιστής, ήθελε να κατασκευάσει ολυμπιονίκες-πρωταθλητές. Ο χρόνος τον πίεζε όμως. Έπρεπε να βιαστεί. Έτσι πήρε τα σύνεργα του και έκανε μια γύρα στην ιστορία. Χρησιμοποίησε μια παλαιού τύπου χρονομηχανή για τη σύντομη έρευνά του. Πήγε πρώτα πρώτα στην αρχαία Ελλάδα. Εκεί μέσα και έξω από τα στάδια είδε ότι γίνονταν αλισβερίσια με χρήματα. Μεγάλη τιμή να είσαι ολυμπιονίκης δε! Αλλά τα τάλαντα δεν περνούσαν τώρα. Πήγε στο μαντείο των Δελφών και μέσα από μασουλήματα δάφνης άκουσε ότι πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Επισκέφθηκε τον Ben Jonhson και τον Carl Lewis όπως επίσης και τη δική μας Dream Team της άρσης βαρών. Τους ζήτησε τα μυστικά της επιτυχίας τους αλλά αυτοί τίποτα. Άφησε ένα στεφάνι στο άγαλμα της Griffith Joyner και κατόπιν πήγε μια βόλτα στην ανατολική Γερμανία. Εκλιπαρούσε για κάποια λύση.

Είδε και απόειδε. Δεν έβρισκε το μυστικό της επιτυχίας, όλοι του έλεγαν αυταπάρνηση και σκληρή προπόνηση. Πέρασε από τον Bob Marley, του ζήτησε να προσευχηθεί για τον συμπατριώτη του και εκεί στην Τζαμάικα του ήρθε η φαεινή ιδέα! Να πάει στους Γαλάτες. Βρήκε τον Oβελίξ και Aστερίξ και τους ζήτησε να δει προσωπικά τον Δρυίδη. Με τη βοήθεια του Harry Potter τον μετέφερε στο Ολυμπιακό χωριό. Αλλά ο Oβελίξ που τρύπωσε στα κρυφά κάτω από την αόρατη μπέρτα πήγε και αυτός.

Εκεί έγινε το σώσε! Ο Δρυίδης ετοίμασε ένα μεγάλο καζάνι από μαγικό ζωμό. Ξέρετε ένα σαν και αυτό που είχε πέσει μικρός ο Οβελίξ. Και οι περισσότεροι δέχθηκαν να δοκιμάσουν λίγο. Αλλά με το ανάλογο κόστος. Ένα χωριό γεμάτο μεταλλαγμένους του Χ Μen. Ο ένας τρέχει γρήγορα, ο άλλος πηδάει δέκα μέτρα, ο άλλος σηκώνει ένα τόνο και μέσα σε αυτούς και ο καμπαμαρού – Phelps που καταναλώνει 12.000 θερμίδες τη ημέρα. Πόσο θα ήθελε μια μακαρονάδα ακόμα!

Έμαθα ότι ετοιμάζεται και ηλεκτρονικό παιχνίδι. Και όταν αρχίζει να κουράζεται κάποιος θα πρέπει να πίνει από το μαγικό ζωμό. Και αν δεν τον βρίσκεις, απλά θα λέει game over, please incert coin. Ό,τι γίνεται και στην πραγματικότητα με λίγα λόγια. Άλλους τους πιάνουν δήθεν για ντοπάρισμα και άλλους όχι. Κατά προτίμηση. Τα τηλεοπτικά είναι πολλά, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι αδηφάγες και κάπως πρέπει να κοπούν και εισιτήρια για να γεμίσουν μερικά γήπεδα. Όπως επίσης να γίνουν και κάποια ακατάρριπτα ρεκόρ ώστε να μείνουν στην ιστορία οι εκάστοτε Ολυμπιακοί. Να δημιουργηθούν κάποια πρότυπα και να μπολιαστούν με πείσμα μερικά πιτσιρίκια που θα θέλουν να γίνουν οι επόμενοι ολυμπιονίκες.

Οι άνθρωποι ήταν, είναι και θα είναι πάντα ίδιοι. Με τα ίδια πάθη και την ίδια ματαιοδοξία. Η ιστορία όμως γράφεται από τους ισχυρούς και τους νικητές. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας αλλά έως να μπούμε και εμείς σε μια χρονομηχανή και να κάνουμε μπανιστήρι στα γεγονότα αντικειμενικά, θα πιστεύουμε ότι ακούμε και ό,τι μας λένε. Οβελίξ μην τρέχεις πια, τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί.
Protagon.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :