Μερικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις από τον ορυμαγδό των πληροφοριών που εκτοξεύονται στον Τύπο για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών.

Μερικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις από τον ορυμαγδό των πληροφοριών που εκτοξεύονται στον Τύπο για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών. Πρώτον, όταν δεν φοβάσαι κάτι δεν... ψιλοπαραιτείσαι, δεν βρίζεις χυδαία, γενικά δεν συμπεριφέρεσαι σαν υστερικός, απλώς καταθέτεις μηνύσεις, αγωγές, κάνεις και μια ξεκάθαρη δήλωση ότι δεν έχεις σχέση και τελειώνει το θέμα.

Αρα ο Μεϊμαράκης κάπου είναι μπλεγμένος - πού και τι, πόσο σοβαρά ή από σπόντα, λόγω της κοινωνικής σχέσης με την οικογένεια Καρούζου, θα φανεί. Αλλά για να μη συμπεριφερόμαστε κι εμείς σαν τα... δημοσιογραφικά απολιθώματα του ανταγωνισμού μας, λέμε ξεκάθαρα ένα και βασικό: αφού ο Μεϊμαράκης αντιδρά έτσι, με... αποσύρσεις έως ότου ξεκαθαριστεί το θέμα κ.λπ., ο Χατζηνικολάου κάπου έχει πιάσει ένα νήμα.

Νήμα αν όχι... σκοινί ολόκληρο έχει πιάσει και το «ΘΕΜΑ» με την είδηση της προηγούμενης Κυριακής που δημοσίευσε ότι... ολόκληρη Λαγκάρντ έδωσε λίστα με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία στον πρώην υπουργό Παπακωνσταντίνου και από κει και πέρα αγνοείται η τύχη της. Πού εξαφανίστηκε μια λίστα με περίπου 2.000 ονόματα καταθετών, αν εξαφανίστηκε και είναι έτσι το πράγμα; Ηδη κινούνται οι εισαγγελικές αρχές για να ερευνήσουν, αλλά στ’ αλήθεια, εδώ κι αν υπάρχει πολιτική ευθύνη για μια σοβαρή απάντηση.

Είτε από τους πρωταγωνιστές της εποχής, Παπακωνσταντίνου ή όποιος άλλος, είτε από τους σημερινούς κυβερνώντες. Στη Γερμανία οδηγήθηκαν σε φορολόγηση των εν Ελβετία ευρισκομένων καταθέσεων Γερμανών ακριβώς από μια παρόμοια δισκέτα που «έπεσε στα χέρια» της κυβέρνησης Μέρκελ. Φαντάζεστε να… την έχανε ή να την έκοβε και έραβε ο Σόιμπλε ή κάποιος άλλος τι θα γινόταν;

Θέμα τρίτον, η λίστα με τους 36 πολιτικούς που ερευνά το ΣΔΟΕ. Οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ καλά κάνουν και ψάχνουν δημοσιογραφικά και αποκαλύπτουν, αλλά είναι δυνατόν το ΣΔΟΕ να λειτουργεί ως σουρωτήρι; Επειδή, λοιπόν, πάνω από τα μισά ονόματα που ερευνούν σήμερα οι Αρχές έχουν προκύψει από δικά μας δημοσιεύματα, με ερωτηματικά για το πραγματικό «πόθεν έσχες» και τα περιουσιακά στοιχεία, καλό θα ήταν οι Αρχές να μη λειτουργούν ως εφημερίδες.

Γιατί όταν... δίνεις μια λίστα με ονόματα που ερευνώνται, αμέσως καθίστανται ύποπτα στην κοινή γνώμη. Δεν βοηθά κανέναν αυτή η διαδικασία, ούτε την κάθαρση, ούτε την αξιοπιστία των πολιτικών. Απλώς, στο τέλος της έρευνας με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση το ΣΔΟΕ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα σοβαρά και υπεύθυνα.

Υπάρχει κανείς να μαζέψει την μπάλα;



* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :