Επίσης, τέθηκε το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους.

Θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και των εσωτερικών γραμμών του Αιγαίου που είναι του 2011 έθεσε η ΠΝΟ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλη Σακέλη.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΕΝ ,για το θέμα των ατομικών συμβάσεων, υποστηρίζει ότι έχουν την ίδια ισχύ με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά έγιναν προκειμένου να μπορούν κάποιες εταιρείες να δώσουν υπερωριακά μπόνους στα πληρώματα τα οποία, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μειωθεί.

Ωστόσο, για το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας, η ΠΝΟ αντιδρά και ζητεί εφαρμογή της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας και παράλληλα ζητεί την υπογραφή νέας, με αυξήσεις.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :