«Πράσινο φως» για την ένταξή τους στα προς συγχρηματοδότηση διασυνοριακά έργα της 2ης πρόσκλησης του διασυνοριακού προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα - ΠΓΔΜ 2007 - 2013

«Πράσινο φως» για την ένταξή τους στα προς συγχρηματοδότηση διασυνοριακά έργα της 2ης πρόσκλησης του διασυνοριακού προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα - ΠΓΔΜ 2007 - 2013» απέσπασαν, από την ειδική επιτροπή καθοδήγησης του προγράμματος, είκοσι έργα συνολικού προϋπολογισμού 16,22 εκατ. ευρώ.Πιο συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων από κοινή ομάδα έργου, που είχε οριστεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, την χρηματοδότησή τους εξασφάλισαν δέκα έργα προϋπολογισμού 8,35 εκατ. ευρώ, που εμπίπτουν στον Αξονα Προτεραιότητας 1 για την «Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης», και άλλα δέκα προϋπολογισμού 7,86 εκατ. ευρώ, για τον Αξονα Προτεραιότητας 2, που αφορά στην «Ενίσχυση των περιβαλλοντικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην επιλέξιμη διασυνοριακή περιοχή».

Πρόγραμμα
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα θα είναι κοινά και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 16.218.242 ευρώ. Για την υλοποίησή τους οι εταίροι από την Ελλάδα θα λάβουν το ποσό των 11.103.642 ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα συγχρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΙΡΑ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι εταίροι από την ΠΓΔΜ θα λάβουν 5.114.598 ευρώ, εκ των οποίων το 85% θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΙΡΑ.

Στόχος του διασυνοριακού προγράμματος ΙΡΑ είναι η ενδυνάμωση της σύγκλισης στην περιοχή με εφαρμογή του Προγράμματος μέσω της προώθησης της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης, ενώ επιλέξιμες περιοχές είναι οι γεωγραφικοί νομοί Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, καθώς και οι Περιφέρειες Σχεδιασμού Πελαγονίας, Βαρδαρίου, νοτιοανατολική και νοτιοδυτική στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο νομός Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και η Νοτιοδυτική Περιφέρεια Σχεδιασμού στην ΠΓΔΜ είναι επιλέξιμες ως όμορες περιοχές, δηλαδή η χρηματοδότηση για έργα στις περιοχές αυτές δεν μπορεί να ξεπεράσει το 20% του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :