Χρειαζόμαστε:
ένα μεγάλο λάχανο τουρσί
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
500g σάλτσα ντομάτα

 Ανοίγουμε σιγά τα φύλλα του λάχανου προσέχοντας να μην τα σκίσουμε.Αν είναι μεγάλα φύλλα τα κόβουμε στα δυο. Ετοιμάζουμε την γέμιση  κόβουμε ψιλό το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι με τη πάπρικα στο κιμά, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα σαρμαδάκια.
Απλώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε λίγο γέμιση και πακετάρουμε.

Σε μια γάστρα η κατσαρόλα σκεπάζουμε τον πάτο με ψιλοκομμένο λάχανο. Κρατάμε για το τέλος μερικά φύλλα να σκεπάζουμε τα σαρμαδάκια. Βάζουμε τα σαρμαδάκια ένα δίπλα στο άλλο  κάνοντας κύκλους. Όταν τελειώνουμε μια σειρά από κύκλους  ρίχνουμε σάλτσα τομάτας και βάζουμε από ένα φύλλο δάφνης. Συνεχίζουμε μέχρι που τελειώνουμε τα σαρμαδάκια. Τα σκεπάζουμε με τα φύλλα που κρατήσαμε  Ρίχνουμε νερό όσο να τα σκεπάζει, βάζουμε το καπάκι και στο φούρνο για τουλάχιστον δυο ώρες.
 Δοκιμάζουμε αν το ρύζι έχει βράσει και αν το λάχανο κόβεται εύκολα με το πιρούνι τότε είναι έτοιμα.

Θα ήταν καλά να βάζουμε το λάχανο τουρσί λίγες ώρες σε νερό να φύγει το πολλή αλάτι. Αν δεν έχουμε λάχανο τουρσί ζεματάμε ένα φρέσκο λάχανο μέχρι να μαλακώνουν και να  βγαίνουν εύκολα τα φύλλα. Αντί για νερό βάζουμε ζουμί από λάχανο τουρσί η δίνουμε τη ξινή γεύση με λεμόνι  η ξύδι.
http://www.cookwithlori.blogspot.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :