Καθαρίζουμε την κολοκύθα από σποράκια και τη φλούδα και μετά την τρίβουμε στον τρίφτη.Κρατάμε όσο χρειαζόμαστε για την γέμιση και το υπόλοιπο μπορούμε να το φυλάξουμε στον καταψύκτη.

Για την γέμιση χρειαζόμαστε:
5 κούπες τριμμένη κολοκύθα
3-4κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ.γεμάτο σκόνη κανέλας
50 μλ.γάλα
1κ.σ.σιμιγδάλι
Βάζουμε στη φωτιά την κολοκύθα με τη ζάχαρη και την κανέλα να μαλακώσει λίγο.Προσθέτουμε το γάλα και το σιμιγδάλι.Αν είναι πολύ νερουλό ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ακόμα.

Για το φύλλο ακολουθούμε της οδηγίες από την εδώ. Μόνο που αντί να ανοίξουμε ένα η δυο φύλλα,κόβουμε το σαλιγκάρι σε 4-5 κομμάτια.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο,το βουτυρώνουμε ελαφρά με το πινέλο και βάζουμε από τη γέμιση.Το κάνουμε ρολό και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ώσπου γεμίζουμε το ταψί.Αλείφουμε την πίτα από πάνω με βούτυρο και κρόκο αυγού.
Βάζουμε στους 200 C ώσπου να  ροδίσει καλά από πάνω.
Όταν έχει κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη,κόβουμε και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ¨- http://www.cookwithlori.blogspot.gr/


Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :