Κάθε μέρα περίπου 1.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε τον Ιούλιο στο 25.1% και πουθενά δεν φαίνεται έστω και ένας λόγος για να υποχωρήσει

Κάθε μέρα περίπου 1.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους. Η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε τον Ιούλιο στο 25.1% και πουθενά δεν φαίνεται έστω και ένας λόγος για να υποχωρήσει. Άλλωστε τα επικείμενα μέτρα αναμένται να πιέσουν περισσότερο την οικονομία στο σκοτεινό περιβάλλον της ύφεσης.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: Ο αριθμός των ανέργων μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 377.991 άτομα, σημειώνοντας αύξηση 42.8%. Οι δε απασχολούμενοι, μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα που αντιστοιχεί σε ποσοστό 8%. Και ασφαλώς μιλάμε για την «επίσημη» ανεργία που καταγράφεται μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών. Δεν καταγράφεται η «ανεργία» ελευθέρων επαγγελματιών, ούτε φυσικά ο αριθμός των ανθρώπων που, ενώ έχουν απασχόληση, δεν πληρώνονται.

Είναι επίσης γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους και στις γυναίκες, ενώ η χώρα μας έχει υπερδιπλάσια ανεργία σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ήπειρος, Αττική, Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά είναι οι περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πληγή; Μεσοπρόθεσμα είναι αδύνατο, ειδικά τώρα που διαπιστώνουμε ότι τα περί «αύξησης της ανταγωνιστικότητας» δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Η αυξανόμενη ανεργία τροφοδοτεί τις ήδη έντονες αντιθέσεις στην ελληνική κοινωνία, διοχετεύοντας περισσότερη ενέργεια στη βία και στις ακρότητες. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι απλώς δεν έχουν τι να χάσουν και δεν είναι καν σε θέση να συζητήσουν τα περί προοπτικής της χώρας στην Ευρώπη. Εκείνοι ήδη βρίσκονται στο περιθώριο του ευρωπαϊκού περιθωρίου.
πηγη

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :