Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το έργο του Helmut Newton, του πιο διάσημου προκλητικού φωτογράφου του 20ου αιώνα.

Ναι ναι κι όμως είναι αλήθεια…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το έργο του Helmut Newton, του πιο διάσημου προκλητικού φωτογράφου του 20ου αιώνα.

Ομολογώ, πως ενθουσιάστηκα όταν το έμαθα, διότι ο Helmut είναι ο άνθρωπος που κατάφερε κι έκανε το γυμνό έργο τέχνης. Κατάφερε και έδωσε μια άλλη διάσταση στη φωτογραφία μόδας, γυμνού, πορτραίτου, σεξ και χιούμορ, έννοιες οι οποίες άλλωστε αποτελούν κεντρικό πυρήνα της θεματικής του.

Μάλιστα, παρόλο που συνεργαζόταν με γυναίκες, (γυναικάρες θα έλεγα για την ακρίβεια) είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο παρελθόν μετά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του σε διάφορα περιοδικά, με αποκορύφωμα τη δήλωσή του στο γερμανικό Stern.

«Το να δουλεύεις με ωραίες γυναίκες είναι μια άσχημη δουλειά. Είτε είναι τόσο χαζές που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάθονται αμίλητες και να κοιτάζουν ευθεία μπροστά με κενό βλέμμα στο πρόσωπο.
Είτε μου σπάνε τα νεύρα γιατί μιλάνε ακατάπαυστα. Και μετά υπάρχουν εκείνες που θεωρούν ότι πρέπει να μιλήσουν για τα σημαντικά θέμα. Αυτές είναι οι χειρότερες από όλες».

Φωτογράφισε τους μεγαλύτερους αστέρες του Hollywood και καλλίγραμμες καλλονές, γυμνές μόνο με τις ψηλές τους γόβες… φωτογραφίες που πλέον πουλιούνται μέχρι και 100.000 ευρώ η μία (όχι δεν σας κάνουμε πλάκα)!

Ο εκκεντρικός Newton, έζησε μια πολυτάραχη ζωή μέσα στη χλιδή, τις απολαύσεις, την έμπνευση, τα ακριβά φετίχ, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τις ωραίες γυναίκες, αν και κατάφερε κι έμεινε πιστός για πάρα πολλά χρόνια στη γυναίκα του June (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε)…

Και μη νομίζετε ότι τα βρήκε όλα έτοιμα ή εύκολα. Έκανε πολλές δουλειές από φορτηγατζής μέχρι εργάτης, ενώ προερχόταν από Εβραίους γονείς που όλοι μαζί έζησαν στη ναζιστική τότε Γερμανία, προτού μεταναστεύσουν σε κάτι καλύτερο.

Πέθανε τον Ιανουάριο του 2004 μετά από τροχαίο με τη λευκή Cadillac που καρφώθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Chateau Marmon.

Η εκρηκτική αυτή έκθεση του έργου του θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 13 Νοεμβρίου 2012 ως τις 3 Μαρτίου 2013 και προσωπικά δε σκοπεύω να τη χάσω!

Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό δείγμα του έργου του:





paraskhnio.gr



Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :