Όμορφα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα μας. Από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις το καρναβάλι. Από την κρυόμπλαστρη, την ξείγκλωτη που μου ήρθε με το ίδιο ταγιέρ,... μπασκλασαρία. Δεν είχε να ράψει κανένα καινούργιο τσιτάκι; Ήρθε και έκλεισε όλη η κυκλοφορία για την πάρτη της. Και τάχα τι ήρθε; Τι να μας πει; Να σφιχτούμε και ότι μας νοιάζεται; Ας έπαιρνε ένα τηλέφωνο. Δεν παρεξηγούμε εμείς. Τζάμπα λεφτά για τα σούρτα φέρτα.

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν στην χώρα μας. Από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις το καρναβάλι.
Από την κρυόμπλαστρη, την ξείγκλωτη που μου ήρθε με το ίδιο ταγιέρ,... μπασκλασαρία. Δεν είχε να ράψει κανένα καινούργιο τσιτάκι; Ήρθε και έκλεισε όλη η κυκλοφορία για την πάρτη της. Και τάχα τι ήρθε; Τι να μας πει; Να σφιχτούμε και ότι μας νοιάζεται; Ας έπαιρνε ένα τηλέφωνο. Δεν παρεξηγούμε εμείς. Τζάμπα λεφτά για τα σούρτα φέρτα.
Διαβάζω για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες διαδηλωτές και ότι οι αστυνομικοί θα δώσουν τα στοιχεία τους στην Χρυσή Αυγή. Και γω θα το πω στη μαμά μου. Για κάποιους ανθρώπους έχεις κάποιες υποψίες ότι είναι βλήματα. Ε τώρα με την ψήφο τους στο λένε και οι ίδιοι... είμαστε βλήματα.
Γιατί οι άλλοι που πήγαν και μαζεύτηκαν έξω από το θέατρο; Μη χειρότερα... ότι να ΄ναι πραγματικά. Ήταν λέει ο Ιησούς ομοφυλόφιλος... και να ήταν τι μας χαλάει, δεν το καταλαβαίνω. Γιατί είναι προσβλητικό αυτό; Αν και έχω την υποψία ότι άλλου το πάει ο συγγραφεύς και όχι στις σεξουαλικές προτιμήσεις του Ναζωραίου.  Ευτυχώς που δεν υπήρχε ΧΑ επί Ιησού, γιατί θα τον παίρναν στο κυνηγητό. Διότι ο Ιησούς ήταν αριστερών φρονημάτων, αγαπούσε τους κατατρεγμένους και τους μετανάστες, και ούτε φυσικά θα τον πείραζε αν τα παιδάκια τους πήγαιναν μαζί με τα δικά του στο παιδικό σταθμό.
Αλλά έτσι είναι. Όταν εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη του άλλου και τον ταΐζεις εθνικισμό και παρτίδα, είναι πιο εύκολο να του αποσπάσεις την προσοχή και να κάνεις  απερίσπαστος τη δουλειά σου. Του συγκεντρώνεις την προσοχή σε άλλα θέματα, ώστε να δρας εσύ ελεύθερος. Αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες η Ελλάδα θα ήταν ένας παράδεισος. Δεν λέω ότι δεν είναι και αυτοί ένα σοβαρό θέμα. Αλλά ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα ενός προβλήματος. Της φτώχειας. Όταν σε πονάει το κεφάλι δεν το κόβεις για να σε περάσει ο πόνος. Αν και μερικοί θα μπορούσαν να το κάνουν για να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους, να ησυχάσουμε.
Τελικά όλο και περισσότερο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη δικαιοσύνης και μυαλού. Και η επαναφορά της δικαιοσύνης και της λογικής δεν μπορεί να επιτευχθεί με μια χούντα. Είναι σαν να κάνεις ευθανασία. Δεν μπορείς να σκοτώσεις τον ασθενή για να μην υπάρχει η αρρώστια.
Λογοδιάρροια με έπιασε απόψε και τα είπα μαζεμένα.
Μια τελευταία ερώτηση... έτσι για να κλείσω χαριτωμένα, γιατί απάντηση δεν βλέπω να παίρνω.
Γιατί άραγε πάντα είναι πιο εύκολο στους ανθρώπους να διαλέγουν το δρόμο της κακίας. Είναι άραγε τόσο δύσκολη η αρετή;
Και μετά από όλα αυτά... and the Nobel goes to Europe.

Άνθρωποι, Άνθρωποι, αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι.
Γιατί αφήνετε την κακία να κυβερνάει τις καρδιές σας;
Άνθρωποι, Άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Προς τι η αλληλοεξόντωση;
Όλοι άνθρωποι είμαστε,
για όλους υπάρχει γη,
για όλους υπάρχει ήλιος.
Όλοι αδέρφια είμαστε
και μοίρα κοινή των ανθρώπων, ο θάνατος.

Χρήστος Τσαγανέας απο την ταινία ΄΄Οι Γερμανοί ξανάρχονται΄΄

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :