Φανταστική Pole Position για τον Sebastian Vettel παρά την υπερπροσπάθεια του Hamilton που ήταν και ο μόνος σε θέση να τον απειλήσει.

Κακή μέρα για τον Alonso που δεν έδειξε ούτε για μια στιγμή να είναι σε θέση να φτάσει το ρυθμό όχι μόνο των Red Bull και McLaren αλλά ούτε καν των Lotus και κυρίως του Massa!

Ας δούμε συνοπτικά την εξέλιξη των κατατακτηρίων του Austin.

Q1
Οι Red Bull φάνηκαν εξαρχής ισχυρές με τη σκληρή γόμα. Τελικά οι Vettel, Hamilton, Webber, Grosjean και Senna κατατάχθηκαν στην πρώτη πεντάδα του Q1 με τους Ricciardo, Glock, Pic, Petrov, Kovalainen, De La Rosa και Karthikeyan να αποκλείονται από το Q2
Ο Alonso δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση.

Q2
Πρώτος με μεγάλη διαφορά ο Sebastian Vettel. Μαζί με Webber, Massa, Hamilton, Grosjean, Maldonado, Hulkenberg, Schumacher, Alonso και Raikkonen προκρίνονται στο Q3. Προβλήματα για τον Button με την MP4-27 να εγκαταλείπει από αδιευκρίνιστο πρόβλημα (το πεντάλ του γκαζιού δεν έδινε ισχύ) και σκούρα τα πράγματα για τον Alonso που κατατάχθηκε μόλις 9ος τη στιγμή που ο Massa βρέθηκε άνετα 3ος.
Senna, Button, Di Resta, Vergne, Pεrez, Kobayashi και Rosberg αποκλείστηκαν. Εντυπωσιακή η επίδοση του Vergne που σπάνια καταφέρνει να καταταχθεί πάνω από τον teammate του. Εξαιρετική και η προσπάθεια του Schumacher.

Q3
Ο Hamilton έδειξε τα δόντια του με έναν πολύ καλό χρόνο στο 1:36.2 αλλά ο Vettel απάντησε αμέσως ρίχνοντας τον χρόνο του Βρετανού σχεδόν 4 δέκατα. Ο Lewis προσπάθησε ξανά αλλά έστω και για μερικά εκατοστά δεν κατάφερε να απειλήσει τον poleman. Ο Sebastian όμως δεν επαναπαύτηκε και έριξε κι άλλο το χρόνο του. Τρίτος ο Webber μπροστά από τις Lotus των Grosjean και Raikkonen. Εξαιρετικός ο Schumacher κατατάχθηκε μπροστά από τους Massa, Hulkenberg, Alonso και Maldonado.

Προβληματισμός για τον Alonso. Λόγω του 5 places penalty για τον Grosjean θα εκκινήσει τελικά 8ος. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά καθησυχαστικό είναι βάσει των όσων είδαμε σήμερα.


http://www.f1grip.gr


Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :