Στα... κάγκελα βγήκαν και πάλι οι υπάλληλοι της Βουλής που απειλούν να «μπλοκάρουν» την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Βασική αιτία αυτή την φορά η φημολογούμενη κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση θα τους μειώνει επιπλέον το μισθό κατά 25%, θα καταργεί τις υπερωρίες και το αμετάθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει τις συνδικαλιστικές τους ταυτότητες 500 από τα 511 μέλη της ΔΑΚΕ Βουλής. Μάλιστα λίγο μετά τις 13:00 ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε στάση εργασίας έως τις 15:00.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2011 οι εργαζόμενοι της Βουλής έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Άνευ λόγου και αιτίας χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την αναστάτωση που προκάλεσαν οι υπάλληλοι της Βουλής σήμερα καθώς το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στην Βουλή διαψεύδει κατηγορηματικά ότι προωθείται διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που φέρνει επιπρόσθετες περικοπές στα επιδόματα των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο Νίκος Τσιούτσιας ξεκαθάρισε ότι ούτε υπήρχε ούτε θα υπάρξει άρθρο για υπαλλήλους της Βουλής στη προωθούμενη ΠΝΠ.

Φράση βέβαια που δεν διασφαλίζει ότι και στο μέλλον δεν θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Βουλή είχε αναφερθεί στο υψηλό δεύτερο εφάπαξ που λαμβάνουν οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι και είχε εξηγήσει πως απαιτείται η προσαρμογή του στις υπάρχουσες δημοσιονομικές συνθήκες.

Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι οι αναστάτωση στους κόλπους των υπαλλήλων δεν προκλήθηκε εντελώς αναίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο οικονομικών είχε εισηγηθεί να συμπεριληφθούν περικοπές στις υπερωρίες των υπαλλήλων της βουλής (από 70 ώρες το μήνα να πέσουν στις 52 ωρες) καθώς και να καταργηθεί το επίδομα κίνησης . Οι εισηγήσεις δεν απορρίφτηκαν από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, απλά, κρίθηκε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθουν τώρα.  
protothema

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :