Υλικά:
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ ζάχαρη άχνη
δυο κρόκοι αυγών
ένα κουταλάκι βανίλια
1/2 κ.γ. εσάνς αμύγδαλα
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ώσπου αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλάτι,τα αρώματα και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,ανακατεύοντας σε πολύ μικρή ταχύτητα του μίξερ.Όταν τελειώνουμε χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο .Το ένα το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο και στον άλλο ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε καλά.Τυλίγουμε και το κόκκινο ζυμάρι σε μεμβράνη και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.Μετά από μια ώρα βγάζουμε τα ζυμάρια έξω και κόβουμε μικρά κομματάκια.Ζυμώνουμε μπαλίτσες στο χέρι και φτιάχνουμε μικρά σχοινάκια: ένα άσπρο και ένα κόκκινο.Τα γυρίζουμε σιγά σιγά αναμεταξύ τους και γυρνάμε τη μια άκρη φτιάχνοντας μπαστουνάκι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί για ψήσιμο και τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.Μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10  λεπτά στους 180 βαθμούς.

http://www.cookwithlori.blogspot.gr/2012/12/candy-cane-cookies-fursecuri-de-craciun.html

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :