Να παραμένετε κοντά στο Μεγάλο Πνεύμα Τι σημαίνει για εσάς το Μεγάλο Πνεύμα; Σας συνηχεί το όνομα Μεγάλο Πνεύμα, Θεός, Ανώτερη Δύναμη,
Να παραμένετε κοντά στο Μεγάλο Πνεύμα

Τι σημαίνει για εσάς το Μεγάλο Πνεύμα; Σας συνηχεί το όνομα Μεγάλο Πνεύμα, Θεός, Ανώτερη Δύναμη, Ανώτερος Εαυτός, Ιησούς, Κρίσνα, Βούδας ή κάτι άλλο; Όποια κι αν είναι η αλήθεια σας, να την ακολουθείτε, να την έχετε ως «Μεγάλο Πνεύμα» και να ξέρετε πως σας φροντίζει, σας παρέχει ό,τι χρειάζεστε και σας δίνει δύναμη. Όταν είστε κοντά στο Μεγάλο Πνεύμα, είστε κοντά στον εαυτό σας. Όταν θυμάστε το Μεγάλο Πνεύμα πολλές φορές την ημέρα, θα έχετε μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης.

Να δείχνετε μεγάλο σεβασμό για τα άλλα πλάσματα

Το να δείχνετε σεβασμό σημαίνει να τιμάτε τους άλλους γύρω σας. Είτε είναι το αφεντικό σας είτε κάποιος αγαπημένος, ένας άστεγος, η γάτα του γείτονα ή το φυτό που χρειάζεται πότισμα στον κήπο σας. Όταν σεβόμαστε τα υπόλοιπα πλάσματα, σεβόμαστε και τον εαυτό μας. Όπως λένε και οι Μάγιας,»In Lak’ech» που σημαίνει «Είμαι ένας άλλος εαυτός σου ή είσαι ένας άλλος εαυτός μου». Οι Ινδουιστές και οι γιόγκι λένε, «Namaste» που σημαίνει «Το φως μέσα μου τιμά και είναι ένα με το φως μέσα σου». Στην Αφρική λένε, «Ubuntu» που σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχεις». Αυτές οι φράσεις καθρεφτίζουν τη σπουδαιότητα του να δείχνουμε σεβασμό στα άλλα πλάσματα επειδή δεν διαφέρουν από εμάς.

Να προσφέρετε βοήθεια και καλοσύνη όπου χρειάζεται

Η προσφορά βοήθειας μπορεί να φωτίσει την ημέρα κάποιου και η καλοσύνη μπορεί να έρθει σε κάθε μορφή, ίσως ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά. Μερικές φορές κινούμαστε πολύ γρήγορα για να σταματήσουμε ή να αντιληφθούμε πως κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά μας. Όταν λοιπόν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να προσφέρουμε καλοσύνη ή βοήθεια, κάνουμε ένα βήμα έξω από τον εαυτό μας και τα προβλήματά μας. Αυτό μας αποτρέπει από το εστιάζουμε στα δικά μας βάσανα και μας επιτρέπει να δεχθούμε την ευλογία κάποιου άλλου.

Πάντα να είστε ειλικρινείς και τίμιοι

Μερικές φορές το να λέτε την αλήθεια μπορεί να είναι σκληρό αλλά τιμά τον άνθρωπο στον οποίο μιλάτε και είναι καλύτερο για το μυαλό σας, το σώμα σας και το πνεύμα σας. Το να κρατάτε κρυμμένα τα συναισθήματά σας, τα μυστικά σας και τις αλήθειες σας, σας κατατρώει. Το να μιλάτε με ειλικρίνεια είναι κάτι που ίσως πρέπει να διδαχθείτε από την αρχή ή να το ξαναθυμηθείτε γιατί πολλοί από εμάς έχουμε μάθει να μη μιλάμε ή να ακολουθούμε τις οδηγίες των κηδεμόνων ή των δασκάλων μας. Ως παιδιά, το να ακούμε τις λέξεις «Μη μιλάς» μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα από το να κάνουμε ησυχία στη βιβλιοθήκη. Μπορεί να μας κάνει να κλείνουμε το στόμα μας σε περιπτώσεις που πρέπει πράγματι να μιλήσουμε ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να πούμε αυτό που πιστεύουμε ότι θέλουν να ακούσουν οι άνθρωποι επειδή «είμαστε καλοί». Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πει την αλήθεια του ανοιχτά, με ειλικρίνεια και με καλοσύνη στην καρδιά του.

Να προσέχετε την ευημερία του νου και του σώματος

Όταν φροντίζουμε το νου και το σώμα μας, τιμάμε τον εαυτό μας, το Μεγάλο Πνεύμα και τους άλλους γύρω μας. Η φροντίδα της ευημερίας του νου και του σώματος είναι διαφορετική για τον καθένα. Κάποιοι ίσως φροντίζουν το νου και το σώμα τους καταναλώνοντας υγιεινές τροφές και ακολουθώντας μια ενεργή ζωή. Οτιδήποτε κάνουμε για τον εαυτό μας, του δείχνουμε αγάπη, κάτι που μας επιτρέπει να αγαπάμε καλύτερα και τους άλλους. Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας πάνω απ” όλα τα άλλα, θα αγαπάμε και όλα τα έμβια όντα γύρω μας γιατί είναι εμείς κι εμείς είμαστε αυτά. Το να φροντίζουμε παραπάνω το νου και το σώμα μας, μπορεί να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε την ισορροπία μας, ο νους μας να χαλαρώσει, το σώμα μας να ξεκουραστεί και το πνεύμα μας απλά να είναι.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :