Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) διαψεύδει κατηγορηματικά ως «παντελώς ανυπόστατα» δημοσιεύματα σε μερίδα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει:
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) διαψεύδει κατηγορηματικά ως «παντελώς ανυπόστατα» δημοσιεύματα σε μερίδα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα δημοσιεύματα σε μερίδα ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, που αποδίδονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters και αφορούν σε εκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών ξένης χώρας στην αντιμετώπιση του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, κρίνονται παντελώς ανυπόστατα.

»Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διευκρινίζει ότι: Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα. Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα.»

Η διευκρίνιση και δεκτή και απαραίτητη είναι. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε επαρκώς είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή του το ΓΕΑ. Διότι όπως είναι γραμμένη, αφορά δημοσιεύματα στην Ελλάδα τα οποία χαρακτηρίζει ανυπόστατα, ενώ όσον αφορά το τηλεγράφημα – αφορμή, περιορίζεται να αναφέρει «που αποδίδονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters».

Δηλαδή προχώρησαν στην έκδοσή της, προφανώς με όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες εγκρίσεις προ της αποδέσμευσης, χωρίς να διασταυρώσει πρώτα εάν υπάρχει ή όχι σχετικό τηλεγράφημα; Στο τέλος θα πιστέψουμε ότι επελέγη η συγκεκριμένη διατύπωση, ώστε η διάψευση να μην αφορά τυπικά το Reuters αλλά «μερίδα ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης», γενικώς και αορίστως, που τους τσουβαλιάζει όλους…

Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα αν και θα μπορούσαμε. Περιοριζόμαστε στο να τους υπομνήσουμε μια διεύθυνση για να ενημερωθούν, έστω και με καθυστέρηση, μπας και θελήσουν να συμπληρώσουν οτιδήποτε…

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :