…εξαφανίζονται οι Χριστιανοί και αυξάνονται οι μουσουλμάνοι

Του Άγγελου Ρούσσου

Τσουνάμι εξελίξεων έχουμε το τελευταίο διάστημα, οι οποίες δεν αποτελούν απλώς ενδείξεις αλλά αδιάσειστες αποδείξεις πως η παραδοσιακή Δύση ισλαμοποιείται σταδιακά!
Δύο βασικοί της πυλώνες, ΗΠΑ και Βρετανία, κατά πως φαίνεται έχουν παραδοθεί αμαχητί στο Ισλάμ.


Πριν από λίγες μέρες στη Βόρεια Καρολίνα, ένα τζαμί άνοιξε εκεί που βρισκόταν μέχρι πρότινος μια Πεντηκοστιανή Εκκλησία και σαν να μην έφτανε αυτό ο Χριστιανός (;) πάστορας προσευχήθηκε στον Αλλάχ, ενώ ο ιμάμης του νεοσύστατου τζαμιού υποστήριξε πως όλοι είμαστε αδέρφια, όπως είχε πει και ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσφατα στην Αίγυπτο.
Ο χριστιανικός κλήρος της περιοχής του News & Observer της Βόρειας Καρολίνας βοήθησε μάλιστα να ανοίξει αυτό το μουσουλμανικό τζαμί στην Πεντηκοστιανή εκκλησία.
«Είναι ανοιχτή πίστη, είμαστε αδέλφια», λέει ο Ali Mohammad, επικεφαλής του τζαμιού, την στιγμή που οι μουσουλμάνοι απογύμνωσαν την άλλοτε εκκλησία απο τα χριστιανικά σύμβολα συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης οποιωνδήποτε σταυρών.
Όταν άνοιξε το τζαμί το περασμένο Σάββατο, στην τελετή συμμετείχαν χριστιανοί κληρικοι, συμπεριλαμβανομένου του πάστορα Jim Melnyk της Επισκοπικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου. Άλλοι πάστορες από τις εκκλησίες των Μεθοδιστών και των Βαπτιστών ήταν επίσης παρόντες.

«Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική δήλωση της κοινότητας, ότι παίρνουμε σοβαρά την αμοιβαία πίστη», υποστήριξε ο Melnyk. «Θέλω να αναγνωρίσω πόσο σημαντικό είναι να οικοδομήσουμε γέφυρες στην κοινότητα, όταν ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει τόσο μεγάλη δυσπιστία για ότι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας. Είναι σημαντικό όταν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος και να μοιραζόμαστε την κοινότητά μας. »
Αλλά ο Melnyk δεν σταμάτησε εκεί…

«Οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι είναι όλοι οι άνθρωποι των γραφών και όλοι ισχυριζόμαστε τι λένε οι Εβραϊκές Γραφές για την πίστη του Αβραάμ«, λέει ο Melnyk. «Εμείς τη λέμε Παλαιά Διαθήκη, και οι Μουσουλμάνοι επίσης την αποκαλούν Βίβλο.»
Ο ίδιος μάλιστα ομολόγησε πως λάτρεψε τον «Αλλάχ»προσευχόμενος κατά τη διάρκεια της τελετής!

«Προφανώς είμαι χριστιανός και δεν θα ήμουν άνετα μέσα στις πλήρεις διδασκαλίες του Ισλάμ, αλλά μπορώ να αναγνωρίσω από πού μοιραζόμαστε διδασκαλίες και να αναγνωρίσω την έκκληση να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με ειλικρίνεια και όπως ο Θεός μας μεταχειρίζεται με ειλικρίνεια κατι που μεταφράζεται εξίσου στον Χριστιανισμό καθώς και το Ισλάμ «, λέει ο Melnyk.

Βρετανία

Και όσο συμβαίνουν αυτά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Βρετανία η αιμορραγία πιστών Χριστιανών είναι άνευ προηγουμένου. Για κάθε έναν νέο κατηχούμενο 26 Αγγλικανοί απομακρύνονται από την πίστη.

Η Βρετανία έχει φτάσει σε νέα ύψη της εκκοσμίκευσης, ενώ σχεδόν οι μισοί Βρετανοί αναγνωρίζουν εαυτούς ως μη θρησκευόμενους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Stephen Bullivant, καθηγητή θεολογίας και κοινωνιολογίας της θρησκείας στο πανεπιστήμιο της St Mary, Twickenham, οι μη θρησκευόμενοι άνθρωποι, γνωστοί ως «nones», αντιπροσωπεύουν το 48,6% του πληθυσμού της Βρετανίας .
Αν και υπήρξε μια γενική τάση για εκκοσμίκευση στη Βρετανία, τα στοιχεία δείχνουν επίσης ρεκόρ αριθμού ανθρώπων από μη χριστιανικές θρησκείες, όπως το Ισλάμ και ο Ινδουισμός.
Ο αριθμός των Βρετανών που αναγνωρίζουν εαυτούς ως χριστιανούς έπεσε από 55% σε 43% μεταξύ 1983 και 2015. Αντίθετα, οι μη χριστιανοί πιστοί όπως οι μουσουλμάνοι και οι Ινδουιστές τετραπλασιάστηκαν.

Το 2009 ήταν το πρώτο έτος στο οποίο οι ξένες θρησκείες ξεπέρασαν αριθμητικά όλους τους χριστιανούς.

Το 1983, ο αριθμός των Αγγλικανών αντιστοιχούσε στο 40% του πληθυσμού της Βρετανίας. Το ποσοστό αυτό υποχώρησε στο 16,3% το 2009, ενώ το 2015 υποχώρησε στο 17,1. pentapostagma.gr


Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :