Σε συμφωνία για την Ελλάδα, με εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, κατέληξε το Eurogroup. Για "ομοφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα" έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε μήνυμά του στο Twitter.
Σε συμφωνία για την Ελλάδα, με εκταμίευση  δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, κατέληξε το Eurogroup. Για "ομοφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα" έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε μήνυμά του στο Twitter.

Η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τους θεσμούς για τη δόση ύψους 8,5 δισεκ. ευρώ, και μια συμφωνία για το χρέος λίγο πιο συγκεκριμένη σε σχέση με το Eurogroup του Μαΐου, αλλά με τα βασικές προβλέψεις να παραμένουν οι ίδιες.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στο EuroWorking Group τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν.

Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος περιλαμβάνει μία μικρή υποχώρηση των εταίρων όσον αφορά το χρέος, καθώς οι Ευρωπαίοι φαίνεται να δέχονται ότι το 2018 θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ελάφρυνσή του. Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση του Μαΐου του 2016 οι εταίροι έλεγαν πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2018 μόνο αν χρειαστεί.

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως έχει καταφέρει τη μείωση του στόχου στο 2% του ΑΕΠ για την περίοδο από το 2023 έως το 2060.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :