Μια πόλη ίση με τον πληθυσμό της Αθήνας θα έχει… ξεκληριστεί φορολογικά έως το τέλος του έτους λόγω των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς την Εφορία, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός αυτός που θα χάσουν και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, ιδίως από την 1η Μαΐου!

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι άκρως αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν τις δραματικές συνέπειες της υπερφορολόγησης και της απώλειας εισοδημάτων για σχεδόν 2.000.000 φορολογουμένους, ενώ έρχονται εφιαλτικές καταστάσεις για σχεδόν άλλους 2.000.000 φορολογουμένους. Ήδη, εκτιμάται ότι τουλάχιστον 2.500.000 νοικοκυριά επί συνόλου 4.137.000 βρίσκονται μεταξύ κατασχέσεων χρηματικών ποσών και πλειστηριασμών ακινήτων, ενώ η κατάσταση αναμένεται να… αγριέψει από την 1η Μαΐου, οπότε το Δημόσιο «θα βγάζει στο σφυρί» ακίνητα για μη ρυθμισμένες οφειλές ύψους 500,01 ευρώ και άνω!

Μέχρι στιγμής, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν υποστεί την… ποινή του παγώματος των τραπεζικών λογαριασμών, με αποτέλεσμα να καταγράφονται «δράματα» στην καθημερινότητά τους, καθώς δεν μπορούν να εξοφλήσουν άλλες υποχρεώσεις ή να καταβάλουν λεφτά στους εργαζομένους που απασχολούν. Το στοιχείο αυτό λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν από τους «θεσμούς», οι οποίοι εκτιμούν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα 3-4 χρόνια θα είναι χαμηλότεροι από αυτούς που προσδοκά η κυβέρνηση, λόγω της δραματικής εικόνας του ιδιωτικού χρέους προς το Δημόσιο. Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες για τους επόμενους μήνες, λόγω του «εκρηκτικού κοκτέιλ» πληρωμής των αυξημένων φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, παρατηρείται «απογείωση» του αριθμού των φορολογουμένων που είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να… ξαλαφρώνουν λόγω των φορολογικών οφειλών προς την Εφορία.
Πιο συγκεκριμένα:


Στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου, ο αριθμός όσων είδαν να… ξαλαφρώνουν οι λογαριασμοί τους ανήλθε σε 1.088.696 φορολογουμένους. Δηλαδή, από τις αρχές του 2016, ο αριθμός των φορολογουμένων στους οποίους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυξήθηκε κατά 393.622 (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων κατασχέσεων ανέρχεται σε 500.
Ο αριθμός των φορολογουμένων που ήδη βρίσκονται σε… λίστα αναμονής για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ανέρχεται σε 1.739.301.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να επιβληθούν κατασχέσεις σε 650.605 φορολογουμένους.

Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό την απειλή κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών ανέρχονται σε 3.964.279, ενώ από την 1η Μαΐου θα αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός αυτών που θα έχουν μηδενικά υπόλοιπα στα βιβλιάρια καταθέσεών τους και θα βρεθούν υπό την απειλή απώλειας ακίνητης περιουσίας!
Τους επόμενους μήνες θα αυξηθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των φορολογουμένων που θα δουν να κατάσχονται τα εισοδήματα από την εργασία τους αλλά και τα ποσά εις χείραν τρίτων. Για παράδειγμα, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει κατασχετήριο για υπόλοιπα που τηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ο οφειλέτης ή θα επιβάλλει κατάσχεση ενοικίων ή απαιτήσεων από πελάτες, τα οποία θα επιδίδονται στα χέρια του ενοικιαστή ή του πελάτη και ο τελευταίος θα υποχρεώνεται να αποδίδει τα σχετικά ποσά στην Εφορία

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :