Σε ρύθμιση χρεών που έχουν δημιουργήσει μέχρι και το τέλος του 2017 θα μπορούν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν και προωθεί η κυβέρνηση.
Σε ρύθμιση χρεών που έχουν δημιουργήσει μέχρι και το τέλος του 2017 θα μπορούν να ρυθμίσουν μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν και προωθεί η κυβέρνηση.

Εντός των επόμενων ημερών θα θεσμοθετούν οι νέες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνοντας «ανάσα» σε υπερχρεωμένους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Με τη διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και με τα νέα όρια που θα τεθούν θα μπορεί να επωφεληθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις το ποσό οφειλής που μπορούν  να ρυθμίσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυξάνεται σε 125.000 ευρώ προς ΑΑΔΕ και πρόσθετα 125.000 ευρώ προς ΕΦΚΑ (από 50 χιλ. που ίσχυε μέχρι σήμερα αντίστοιχα).

Με την αποδοχή από τους θεσμούς της αλλαγής των κριτηρίων, που αφήναν απέξω μεγάλη μερίδα επχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και πλέον με τα νέα όρια θα μπορεί να ενταχθεί περίπου το 99% των ελευθέρων επαγγελματιών, δήλωσε σχετικά ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, ο κ.Κουρμούσης ανάφερε πως έγιναν οι συζητήσεις ώστε «να μπορούν να ενταχθούν αν μη τι άλλο για τα χρέη τους προς το δημόσιο» και ταυτόχρονα υπάρχουν ευνοϊκές αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τους «εταίρους των επιχειρήσεων». Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, πρόσωπα που δεν έχουν μπλοκάκι, στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο είναι φιλική προς τον χρήστη η όλη διαδικασία, ο κ.Κουρμούσης τόνισε πως πλέον μέσα στην πλατφόρμα μπορεί κάποιος να έχει διαθέσιμο το σύνολο των πληροφοριών που υπάρχει σε φορείς ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. «Δεν χρειάζεται δηλαδή πια να πηγαίνει ο πολίτης να μαζέψει τα δικαιολογητικά, ούτε να καταχωρεί τις σχετικές πληροφορίες, αφού αυτές θα τις βρει ήδη μέσα στην πλατφόρμα.»

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :