«Χρήσιμο ηλίθιο» αποκάλεσε η βουλευτής της ΝΔ Κ.Μάρκου τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη για την πρόθεσή του να στηρίξει την συμφωνία για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια.
«Χρήσιμο ηλίθιο» αποκάλεσε η βουλευτής της ΝΔ Κ.Μάρκου τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη για την πρόθεσή του να στηρίξει την συμφωνία για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής άνοιξε τα χαρτιά του και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Λέω «Ναι» στην συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ

«Η Συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ  είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, έχει αδυναμίες και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να την συζητήσουμε αλλά είναι το βήμα που  πρέπει να κάνουμε»

Ο Επικεφαλής του ποταμιού ανέφερε πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν ασχολείται με την πολιτική προκειμένου να είναι συνεχώς στην αίθουσα του κοινοβουλίου

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»

«Έχω αποφασίσει μπαίνοντας στην πολιτική ότι δεν θα γίνω μία κατσαρίδα της πολιτικής, δεν θα θυσιάζω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα, δεν με αφορά λοιπόν το λεγόμενο πολιτικό κόστος που συζητάμε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα. Του  γυρίζω την πλάτη».

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του μακεδονικού. Όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία κι εμείς παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους, να τους δώσουμε το χέρι μας, να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης σε 10- 12 χρόνια και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια».

Σφοδρή αντιπαράθεση με την Κατερίνα Μάρκου

«Οταν πάτε  στη Θεσσαλονίκη φοράτε τα ψηλοτάκουνα...». Όταν ολοκλήρωσε αυτή τη φράση του ο κ. Θοδωράκης αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας η πρώην βουλευτής του ποταμιού και νυν της Νέα Δημοκρατία  Κατερίνα Μάρκου με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση της ίδιας με τον κ. Θοδωράκη.

«Ουστ, να πας στη Θεσσαλονίκη να τα πεις αυτά», φώναξε η κ. Μάρκου από το βάθος της ολομέλειας, στον επικεφαλής του Ποταμιού που βρισκόταν στο βήμα.

«Αφού τολμάτε και μιλάτε εγώ δεν κυκλοφορώ στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα  ψηλοτάκουνα σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να τους χαίρεστε τους νέους συμμάχους. Δεν  φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που σας πήραν.  Βάλτε τις γόβες σας  και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τις απόψεις του κόσμου για αυτά που λέτε.
Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία»; της απάντησε, οργισμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης για την βουλευτή που ανέδειξε το Ποτάμι και σήμερα βρίσκεται στα έδρανα της ΝΔ.

Να γίνει η Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων

Μετά από αυτή την σφοδρή αντιπαράθεση ο κύριος Θεοδωράκης συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι η  Θεσσαλονίκη πρέπει να καταστεί επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων.

«Να  δώσουμε το χέρι στους γειτόνους μας και να τους βοηθήσουμε και να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη, την Θεσσαλονίκη που δεν φοβάται, την Θεσσαλονίκη που τολμά, επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια.
Οι Έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, οι δηλώσεις δηλαδή από πολιτικούς παράγοντες στα βόρεια σύνορα μας που αντίστοιχα σήμερα πολεμούν  αυτή την διαφαινόμενη συμφωνία μαρτυρούν ότι είμαστε σε ένα πρώτο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία συμβίωση όπως τη θέλουμε χωρίς αλυτρωτισμός και εχθρότητα».

Η απάντηση της Κατερίνας Μάρκου

«Είπα στον κ. Θεοδωράκη, πως ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας, πως είναι ο 'χρήσιμος ηλίθιος' μιας και οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν όχι για το Σκοπιανό και το ΠΟΤΑΜΙ λέει ΝΑΙ» δήλωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε από το βήμα της Βουλής από τον κ. Θεοδωράκη.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :