,τι πιο σύγχρονο υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μη πυρηνικό υποβρύχιο.

Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μη πυρηνικό υποβρύχιο.

Όσοι ασχολούνται σε βάθος με τα δρώμενα του πολεμικού Ναυτικού γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο υποβρύχιο μαζί με το αντίστοιχο "Κατσώνης" είναι Ελληνικής κατασκευής ( Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 2014-2016 ) μετά από σύμβαση με την Γερμανική μητρική εταιρεία που τα κατασκευάζει, την Γερμανική Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH.

Η Ελλάδα έχει στον στόλο της 4 υποβρύχια τύπου 214

Το "Ματρώζος", το "Κατσώνης", το ξακουστό στο ΝΑΤΟ "Πιπίνος" που το έψαχναν σε Νατοϊκή άσκηση 20 ραντάρ και δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν, και το "Παπανικολής"

Το κάθε υποβρύχιο από αυτά μπορεί να εποπτεύει μια απόσταση που ξεκινά από τα στενά του Ελλησπόντου και τελειώνει στα στενά του Γιβραλτάρ.

Είναι σχεδόν αθόρυβο, σχεδόν αόρατο, μπορεί να μείνει στο βυθό 11 ημέρες χωρίς χρήση του αναπνευστήρα ή 30 ημέρες κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Μόνο η Πορτογαλία έχει 2 τέτοια υποβρύχια σε ολόκληρη την Μεσόγειο και άλλα 6 η Νότια Κορέα.

12 υποβρύχια τύπου 214 υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη και η Ελλάδα έχει τα 4 από τα οποία τα 2 είναι καθαρά Ελληνικής κατασκευής και μάλιστα καινούργια.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 6 από την Γερμανία αλλά θα τα παραλάβει πολύ αργότερα, μετά από 5 χρόνια.

Μέχρι τότε στο βυθό του Αιγαίου βρίσκεται ένα από τα 3-4 ατού του Ελληνικού στρατού, τα 4 υποβρύχια τύπου 214.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε άλλες λεπτομέρειες, ούτε για το τι οπλισμό φέρουν αυτά τα υποβρύχια ή οτιδήποτε άλλο.

Scripta Manent non verba

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :