Το πρωτοποριακό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 της Ρωσίας, που ενσωματώνει τις λειτουργίες των μαχητικών αεροσκαφών F-22 και F-35 των ΗΠΑ, ξεπερνάει τις επιδόσεις τους, ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού αλλά και διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sukhoi, Mikhail Strelets σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Το πρωτοποριακό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 της Ρωσίας, που ενσωματώνει τις λειτουργίες των μαχητικών αεροσκαφών F-22 και F-35 των ΗΠΑ, ξεπερνάει τις επιδόσεις τους, ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού αλλά και διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού και ανάπτυξης της Sukhoi, Mikhail Strelets σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Το μαχητικό αεροσκάφος είναι ικανό να εκτελεί αποτελεσματικά αποστολές για να καταστρέψει τόσο τους στόχους στον αέρα όσο και στο έδαφος σε σύγκριση με τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που επικεντρώνονται μόνο σε συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολές, είπε χαρακτηριστικά.

"Το F-22 αναπτύχθηκε αρχικά ως αεροσκάφος για να κερδίζει και να εξασφαλίζει την αεροπορική κυριαρχία και υπεροχή στο πεδίο της μάχης, αλλά τελικά οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν ότι ήταν ουσιαστικά λάθος να σχεδιαστεί ένα αεροσκάφος μόνο για να μεταφέρει πυραύλους αέρος - αέρος."

"Έτσι επιχείρησαν να ενσωματώσουν και οπλικά συστήματα αέρος - εδάφους, κάτι το οποίο όμως δεν είναι εφικτό στον συγκεκριμένο σχεδιασμό του αεροσκάφους, ενώ επίσης δεν μπορεί μια τέτοια μετατροπή να εξυπηρετηθεί κι από το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φέρει το F-22" εξήγησε ο Strelets.

Οι σχεδιαστές του Su-57, είχαν την διορατικότητα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων.

"Όσον αφορά το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φέρει το Su-57 ανάλογα το βάρος του στο βάρος του, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η αναλογία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποιότητα του ως προς τις ικανότητές του ως αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων. Το ίδιο ισχύει και για τον όγκο και το βάρος των οπλικών συστημάτων που τοποθετούνται στα εσωτερικά του φορτία.

Αν ληφθούν τα παραπάνω υπόψη τότε μπορεί να ειπωθεί ότι το ο Su-57 δεν έχει ανταγωνιστές μεταξύ αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, "τόνισε ο Strelets,.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Prospective Aviation Complex of Frontline Aviation (PAK FA), όπως είναι η είναι η εναλλακτική ορολογία του, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2010, τον Δεκέμβριο του 2017 του δόθηκε το όνομα Su-57, όταν και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με νέο κινητήρα.

Το μαχητικό είναι δικινητήριο και θα διαθέτει 5 ραντάρ που λειτουργούν και ανιχνεύουν σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετάκαυση. Ενώ, αναπτύσσονται και νέοι κινητήρες που θα αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις ικανότητες του. Το Su-57 αναμένεται να μπορεί να φέρει ότι πιο εξελιγμένο έχει να επιδείξει η ρωσική αμυντική βιομηχανία σε πυραυλικά συστήματα, αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας.

Οι πειραματικές εργασίες σχεδιασμού του πιο εξελιγμένου αεροσκάφους της Ρωσίας θα πρέπει να ολοκληρωθούν το 2019 και οι παραδόσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει του χρονοδιαγράμματος θα αρχίσουν εκείνη την εποχή. Όπως έχει δηλώσει ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko, οι πρώτες παραδόσεις στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπεται να είναι 15 αεροσκάφη.

Δείτε βίντεο με το Su-57 :

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :