Νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι ετοιμάζουν τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία, χωρίς να δείχνουν πρόθεση να υποχωρούν, παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην προσπάθειά του να κάμψει τις διαμαρτυρίες.

Νέες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι ετοιμάζουν τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία, χωρίς να δείχνουν πρόθεση να υποχωρούν, παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην προσπάθειά του να κάμψει τις διαμαρτυρίες.

Την πρόθεση των «κίτρινων γιλέκων» να συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους γνωστοποίησε, σήμερα, ηγετικό μέλος του κινήματος, σημειώνοντας ότι οι διαδηλωτές θα βγουν στους δρόμους και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα «κίτρινα γιλέκα» φαίνονται αποφασισμένα να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το κάλεσμα του εκπροσώπου της γαλλικής κυβέρνησης προς τους διαδηλωτές να ακυρώσουν την πορεία του Σαββάτου, μετά από τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Εντούτοις, σε ενημέρωση του Τύπου στις Βερσαλλίες, σύμφωνα με το France Info, η Πρισίλια Λουντόσκι, μέλος του κινήματος, τόνισε ότι τα «κίτρινα γιλέκα» διεκδικούν μεγάλες μειώσεις στους φόρους για όλες τις βασικές ανάγκες, αλλά και περικοπές σε μισθούς, προνόμια και συντάξεις ανώτατων κρατικών αξιωματούχων.


Τα «κίτρινα γιλέκα» βρίσκονται στους δρόμους από τα μέσα του Νοεμβρίου, καθώς διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις τιμές στα καύσιμα. Στη διάρκεια των διαδηλώσεών τους έχουν ξεσπάσει επεισόδια, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έχει βρεθεί ενώπιον μιας σημαντικής κρίσης.

Τη Δευτέρα, ο Μακρόν ανακοίνωσε μέτρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού και ακύρωση του φόρου σε χαμηλο-συνταξιούχους, μεταξύ άλλων, στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στο τεταμένο κλίμα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία.

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Μακρόν, μετά και από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από μέρους Γάλλων βουλευτών σε βάρος του Γάλλου προέδρου και η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σήμερα.

ProNews

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :