Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ιόνιο καθώς κατέπεσε ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.
Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ιόνιο καθώς κατέπεσε ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας το περιστατικό συνέβη στις 20:15 όταν το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ. Πρόκειται για ελικόπτερο Σικόρσκι CH 124 Sea King που απονηώθηκε από την καναδική φρεγάτα Φρεντέρικτον.

Η περιοχή που κατέπεσε, ωστόσο δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης και συγκεκριμένα κατάπεσε 20 ν.μ εκτός του ελληνικού FIR.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν 6 άτομα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκε το κουφάρι του ελικοπτέρου και ένας νεκρός από το πλήρωμα.

Το μοιραίο ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη της καναδικής φρεγάτας Fredericton (με την κωδική ονομασία στο ΝΑΤΟ FF8337) η οποία έπλεε στην περιοχή μαζί με την ιταλική φρεγάτα Φασάν και την τουρκική Σαλίχ Ρέις.

Στην έρευνα μετέχουν δυνάμεις της Ιταλίας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και ελικόπτερο της Ελλάδας στο Κοτρώνι Μαραθώνα έτοιμο να συνεπικουρήσει αν χρειαστεί.

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :