Αφού την άνοιξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε σε κατ' οίκον περιορισμό 10.000.000 ανθρώπους, για το καλοκαίρι αποφάσισε να ασχοληθεί με την αμφίεσή μας και έτσι από αύριο η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους. Μην ανησυχείτε όμως γιατί, με το γνωστό φιλελευθερισμό που την διακρίνει, η κυβέρνηση μας αφήνει ελεύθερους να επιλέξουμε το χρώμα της μάσκας!



Και αν στο λοκντάουν οι κυβερνώντες έμπαιναν στον κόπο να δικαιολογηθούν λέγοντας πως το μέτρο ήταν προσωρινό, η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν έχει ορατή ημερομηνία λήξης. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα αρχίσουν το επόμενο καλοκαίρι (https://www.skai.gr/…/sypsas-ston-skai-tou-xronou-to-kaloka…), οπότε ετοιμαστείτε να τριγυρνάτε φιμωμένοι για τουλάχιστον ένα χρόνο και έχει ο Θεός! 

Επιπλέον, αυτός ο πρωτόγνωρος περιορισμός των ατομικών μας ελευθεριών δεν στηρίζεται καν σε ακλόνητες επιστημονικές βάσεις, αφού οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν η μάσκα πράγματι βοηθάει στον περιορισμό της επιδημίας. (https://www.spectator.co.uk/…/how-much-do-face-masks-actual…). Και φυσικά το μέτρο αυτό θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην ημιθανή ιδιωτική μας οικονομία, μιας και πολύς κόσμος θα προτιμά να μην μπει σε ένα μαγαζί παρά να αναγκαστεί να φορέσει μάσκα.

Δυστυχώς, το ότι επιβάλλεται ένα τέτοιο αδιανόητο μέτρο σκληρής κρατικής παρέμβασης στην ιδιωτική μας ζωή και δεν γίνεται καν debate στα MME, ενώ οι μόνοι που φωνάζουν είναι όσοι θέλουν η κυβέρνηση να επιβάλλει ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα, αποδεικνύει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια αυταρχισμού έχει μπει η Ελλάδα και η Δύση με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

freepen.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :