Η primera division είναι το πρωτάθλημα με την ευρύτερη εκπροσώπηση στους ημιτελικούς του EURO 2012

Η primera division είναι το πρωτάθλημα με την ευρύτερη εκπροσώπηση στους ημιτελικούς του EURO 2012. Οι λάτρεις της στατιστικής θα βρουν ενδιαφέρον το γεγονός ότι από τους 92 ποδοσφαιριστές που συμπεριλαμβάνονται στα ρόστερ της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι 28 αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ακολουθεί η Serie A με 22.

Η εθνική Ιταλίας περιλαμβάνει 20 παίκτες του campionato, ενώ οι άλλοι τρεις της αποστολής είναι ο Μπαλοτέλι (Μάντσεστερ Σίτι) και οι Τιάγκο Μότα, Σιρίγκου (Παρί Σ.Ζ.).

Η bundesliga έχει επίσης 18 εκπροσώπους, το πρωτάθλημα Πορτογαλίας εννέα, όσους και η premier league, ενώ παραμένουν στη διοργάνωση παίκτες που αγωνίζονται στη Γαλλία, τη Ρωσία, την Τουρκία, ακόμα και τη Ρουμανία (ο τρίτος τερματοφύλακας της Πορτογαλίας, Μπέτο, παίζει στην Κλουζ).

Σε συλλογικό επίπεδο, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέχει τη μερίδα του λέοντος, αφού δέκα παίκτες της συνεχίζουν στους ημιτελικούς και εξακολουθεί να «ρέει» το χρήμα από τις ημερήσιες αποζημιώσεις της UEFA: πρόκειται για τους Κριστιάνο Ροναλντο, Πέπε, Κοεντράο, Οζίλ, Κεντίρα, Κασίγιας, Τσάμπι Αλόνσο, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος).
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :