Η Ισπανία κατέθεσε και επισήμως αίτημα για ευρωπαϊκή στήριξη των τραπεζών της σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Μαδρίτης.

Η Ισπανία κατέθεσε και επισήμως αίτημα για ευρωπαϊκή στήριξη των τραπεζών της σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Μαδρίτης. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean Claude Juncker, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Luis de Guindos δηλώνει ότι το τελικό ποσό της στήριξης θα καθοριστεί αργότερα, αλλά θα πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και ένα επιπλέον μαξιλάρι ασφαλείας.

Επισημαίνεται ότι σε επίπεδο ευρωζώνης έχει συμφωνηθεί στήριξη των ισπανικών τραπεζών μέχρι του ποσού των 100 δισ. ευρώ.

Ο κ. de Guidos διαβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης για το συγκεκριμένο πακέτο στήριξης των τραπεζών, του οποίου οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν μέχρι την 9η Ιουλίου.

euro2day.gr

Μαντατοφόρος

Ο MadatoForos δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Σχολιάστε :