Χρειαζόμαστε :
ένα χταπόδι περίπου 1 κιλό
ένα μεγάλο κρεμμύδι
πράσινη πιπεριά
ελαιόλαδο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει μαζί με 2 φύλλα δάφνη, το κρασί και 5 κόκκους πιπεριού.Δεν βάζουμε αλάτι.Αν η κατσαρόλα κλείνει καλά με το καπάκι δεν βάζουμε ούτε νερό.Το χταπόδι αφήνει τα υγρά του.Αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά/κιλό χταποδιού.
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου των 5 εκ.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το χταπόδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.Το βάζουμε σ' ένα δίσκο και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξίδι η χυμό λεμονιού.
http://cookwithlori.blogspot.gr/
Σχολιάστε :